DomovArhivKoper privlačen tudi tujim novinarjem

Koper privlačen tudi tujim novinarjem

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Koper so v začetku septembra obiskali japonski novinarji iz revije Skyward, revije letalske družbe JAL (Japanese Airlines), ki bo poseben del namenila predstavitvi lepotam Slovenije. Pomemben prispevek bo namenjen tudi Kopru, kot najpomembnejšemu obmorskemu slovenskemu mestu, pri čemer bodo bogastvo naše ponudbe svojim bralcem predstavili tudi skozi pestrost naše kulinarike, s poudarkom na ribjih jedeh.

Aktivno preživljanje počitnic v naših krajih je zanimalo tudi danske in švedske novinarje, ki so se po Sloveniji, v okviru študijske ture “Home-made”, potepali 27. in 28. septembra. V okviru 5-dnevne ture, v kateri so turistični delavci Slovenijo želeli predstaviti kot butično deželo, z izredno kakovostno turistično ponudbo, so skandinavski gostje odkrivali drobce naše dežele, predvsem pa slovenske Istre, ki še niso toliko poznani. Obiskali so med drugim tudi kraške pokrajine vse do morja, ob tem pa okušali vrhunsko kulinariko, degustirali izbrana vina in doživeli nepozabna doživetja.

DSC_2296

Svojo pot na odkrivanju Istre so pričeli na Gradu Strmec na Socerbu, kjer so očarani nad čudovitim pogledom nadaljevali potepanje in doživeli topel sprejem na otvoritvi parka avtohtonih živali v Hrastovljah. Obisk v naših krajih so sklenili še z ogledom mestnega jedra Kopra.

Naše kraje je v teh dneh obiskala tudi ekipa avstrijske ORF. Povod za obisk je bila lanska predstavitev prve iz serije oddaj »Der Geschmack Europas« (Okus Evrope), v kateri je založnik in gurman iz Celovca Lojze Wieser v sodelovanju z urednikom kulturnih programov na avstrijski državni televiziji ORF, prav tako Korošcem, Martinom Traxlom, gledalce popeljal na Brda in Kras. Letos je bila ekipa ORF že v Nemčiji, raziskovali so okuse pri Lužiških Srbih, pot jih je nato vodila v magično špansko Galicijo, te dni pa so snemali še oddajo o Istri.

DSC_2298

Mudili so se v Piranu in Kopru, obiskali pa so tudi znamenite in slikovite Hrastovlje. Dokumentarec posnet o Istri bo na sporedu 7. decembra 2014 na avstrijski televiziji ORF 2 in na nemškem programu SAT 3.

Glede na obisk številnih novinarjev in njihove pozitivne odzive, se Kopru, njegovemu zaledju in turističnim produktom, na katere smo vsi ponosni, obeta odlična promocija. In vse kaže, da bo tudi za slovensko Istro držalo, da dober glas seže v deveto vas.