DomovArhivBratuškova Zokijeva lutka

Bratuškova Zokijeva lutka

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Oblečen v njej značilno »leopardjo opravo« z visokimi salonarji je zajahal rušilno kroglo in zapel priredbo skladbe Miley Cyrus z naslovom Wrecking ball oziroma Zoki’s Doll (Zokijeva lutka).

Kot v pesmi pravi Slakonja, kar je premierka večkrat povedala tudi javno, v Sloveniji ne potrebujemo denarja, potrebujemo le čas, zato nikoli ne bomo poiskali pomoči. Priznava, da je dvignila davke v nebo, in da jih ne namerava znižati. V refrenu pa zapoje še, da je prišla na oblast kot Zokijeva lutka (lutka Zorana Jankoviča), da si ni predstavljala, da bo zavladala in pravi, da lahko našo državo, ki je majhna kot nakupovalno središče, prodamo v celoti.

Parodijo Klemna Slakonje si lahko ogledate v spodnjem videu, za lažje razumevanje pa pripenjamo tudi celotno besedilo.

Sicer pa se je Klemen Slakonja v prejšnjih oddajah lotil med drugim tudi filozofa Slavoja Žižka, pevca Jana Plestenjaka in papeža Frančiška.

BESEDILO:
Zoki’s Doll 
We don’t need money we just need the time. We’ll never ask for help. JJ farewell, enjoy your cell, with love, we will miss your scalp. Don’t you ever say my legs aren’t okay, I will always wear skirt. If I show a thigh, like desperate housewife, please don’t start an alert! I came in like the Zoki’s doll, I never thought I’d rule you all. Whole our country is as small as a mall, so does that mean we can sell it all? Yeah I, will sell it all. I put the taxes high up in the sky they’re not going down. I’ll slowly turn into Miley, I yearn, to be liked all around. Don’t you ever say I’m to old to play licking while I am blind. When I show a thigh, like desperate housewife, got no uncles behind. If I’d know I’ll be on CNN, I would learn English much better then. If I took just one more English course I’d speak it better than Jackie Chan. If I’d know I’ll be on CNN, I’d say our country looks just like chicken. And that I’m first president woman. Angela wears pants, but I wear the skirt, I’m the skirt of Europe. I’m riding on my wrecking ball, to make our banking system fall. My government won’t beg and crawl. Cause we know what to do, we can and we will! I’m riding on my wrecking ball, Our economy won’t crash and fall. we have problems, we’re awére of all. Opposition can try to wreck me, Yeah, you, can wreck me. Yeah, I, will wreck you.

——————–
Zokijeva lutka

Ne potrebujemo denarja, potrebujemo samo čas, nikoli ne bomo zaprosili za pomoč. Zbogom JJ, uživaj v svoji celici. Z ljubeznijo, pogrešali bomo tvoje bujno lasišče. Nikoli ne recite, da nimam dobrih nog, vedno bom nosila krilo. Če pokažem stegno, kot kakšna razočarana gospodinja, prosim, ne zaženite preplaha! Prišla sem kakor Zokijeva lutka, nikoli si nisem mislila, da vam bom kdaj vladala. Slovenija je velika kot kakšno nakupovalno središče – ali to pomeni, da jo lahko vso prodamo? Da, razprodala jo bom. Davke sem dvignila visoko v nebo, dol ne bodo več prišli. Počasi se bom spremenila v Miley, saj hreprenim po tem, da bi bila vsem všeč. Nikoli ne recite, da sem prestara, da bi miže lizala. Ko pokažem stegno, kot kakšna razočarana gospodinja, za sabo nimam nobenih stricev. Če bi vedela, da bom na CNN-u, bi angleško bolje govorila. Če bi šla samo še na en tečaj angleščine, bi jo govorila bolje kot Jackie Chan. Če bi vedela, da bom na CNN-u, bi rekla, da naša država izleda kot kokoš in da sem prva ženska predsednica. Angela nosi hlače, jaz pa nosim krilo, jaz sem krilo Evrope. Jezdim na svoji rušilni krogli, da bi zrušila naš bančni sistem Moja vlada ne bo prosjačila in klečeplazila, ker vemo kaj narediti, zmoremo in bomo! Jezdim na svoji rušilni krogli, naše gospodarstvo se ne bo sesulo in padlo. Imamo probleme, zavedamo se vseh. Opozicija nas lahko poskusi sesuti. Da, lahko me sesujete. Da, sesula vas bom.