DomovArhivBrez točk iz prestolnice

Brez točk iz prestolnice

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprčanke, ki so si zmago v prvem delu tekmovanja zagotovile že dva kroga pred koncem, so v slovensko prestolnico pripotovale sproščene, Ljubljančanke pa so tokrat branile četrto mesto na prvenstveni lestvici, saj so imele le točko več od peto uvrščene ekipe Kema Puconci.

Domače igralke so takoj po začetku vajeti igre vzele v svoje roke, tekmo pa nadzorovale v vsakem trenutku. Že na začetku so si nad varovankami Marca Kalca, ki je tokrat na igrišču dal priložnost tudi mlajšim, še ne toliko izkušenim igralkam, priigrale prednost 6:2, nato pa dosegle še pet zaporednih točk in razliko še večale. Nekoliko več dela so nato Ljubljančanke imele v drugem nizu, ko so Koprčanke zaigrale veliko bolje in zbrano, posledično so bile tudi bližje ekipi Vitala, a kljub temu ne dovolj, da bi izenačile.

Povsem drugače je bilo v tretjem nizu, v katerem so Primorke prikazale najboljšo predstavo in po izenačenem začetku dvignile raven igre ter povedle s 13:6. Ljubljančanke so se sicer zbrale in se podale v lov za tekmicami, jim bile najbližje pri 16:19, vendar jim je za kaj več zmanjkalo moči in tako so tretji niz povsem zasluženo dobile Koprčanke.

V začetku četrtega niza sta bili ekipi precej izenačeni, po rezultatu 6:4 pa se je Vital počasi oddaljeval. Prednosti niti za trenutek ni ogrozil, pri 21:14 pa je bil dokončno odločen zmagovalec dvoboja.

»Dva kroga pred koncem državnega prvenstva smo bili že matematično prvi, tako smo v Ljubljano prišli sproščeni. Za nami sta že dva tedna težkih treningov v dvorani in fitnesu, saj se želimo čim bolje pripraviti na finalni turnir Pokala Slovenije. Zato tudi igralke na terenu delujejo bolj utrujene. Cilji prvega dela tekmovanja je bili prvo mesto. Zato so priložnost igranja na tekmi dobile igralke s klopi, ki do sedaj niso veliko igrale. To je bilo že predhodno v planu, vendar smo zadnjo soboto igrali derbi z ekipo Go volleya, ki jo je tudi iz promocijskega vidika bilo potrebno gladko zmagati. Drugače bi tudi na tem srečanju igrale mlajše igralke. Za nas ta tekma ni bila odločilna, je pa odločala o ekipah modre skupine. Vendar je bilo za nas pomembno, da se tudi te mlade igralke pomerijo na igrišču in da same ter tudi mi vidimo, koliko lahko nanje računamo. Do sedaj smo skoraj vse tekme odigrali s 7 do 8 igralkami in v izogib morebitnim nepotrebnim poškodbam, smo jim namenili malo počitka. To da smo si prvo mesto zagotovili pred zadnjim krogom je le dodaten plus, da smo lahko neobremenjeno preizkusili tudi mlade igralke s klopi.« je po tekmi povedal pomočnik trenerja Sebastjan Mavrič.

Ekipa Luke Kopra se bo tako v modri skupini pomerila z ekipami GO volleya, Braslovče in UOK Vital Ljubljana, medtem, ko bodo v zeleni skupini ekipe Kema Puconci, Aliansa, Formis in Kostmann Slovenj Gradec.

Tekmovanje v modri in zeleni skupini se bo nadaljevalo 24.1.2015, dober teden po finalnem turnirju Pokala Slovenije v Braslovčah, v katerem bodo Koprčanke že 17. 1. 2015 merile moči proti Calcitu Volleyball, medtem ko bodo drugo tekmo odigrale ekipe Nova KBM Branik in Braslovče.

* Vital: Mijoć 14, Vogrič 14, Čotar 2, Dolenc, Djukić 6, Crnjac, Janežič, Turk 9, Tanasković 1, Pavič 15.
* Luka Koper: Barič 2, A. Lucas 6, Calcina 1, Kušar, Bible 4, Ferlinc 6, D. Lucas 10, Kocet, Vedlin 2, Valenčič 1, Kaker 12, Flego 4.