DomovArhiv“Bruci, dobrodošli v Kopru”

“Bruci, dobrodošli v Kopru”

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Tako kot sleherno leto je tudi letos s prvim oktobrskim dnem osrednji mestni trg povsem oživel. Preplavile so ga namreč številne študentke in študenti, ki so letos prvič sedli v visokošolske klopi.

Mlade željne znanja so ob tej priložnosti pozdravili rektor Univerze na Primorskem dr. Dragan Marušič, ki jim je zaželel tudi dobrodošlico in ob tem povedal, da je prav Koper zadnja leta poseben poudarek namenjal izobraževanju, tudi na visokošolski ravni, ki je izrednega pomena za samo okolje in razvoj gospodarstva. Nekaj toplih in spodbudnih besed so brucem namenili tudi podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič, ki jim je zaželel veliko študijskega uspeha, predsednik študentskega sveta univerze Boštjan Lešnik in predsednik Študentske organizacije UP Seit Demiri, ki je študentom predstavil tudi možnosti preživljanja prostega časa, predvsem v večernih urah.

Poskrbljeno je bilo tudi za pester program, poleg predstavitve pestrega nabora aktivnosti in programov, ki so jih v letošnjem letu pripravili prav za bruce, so današnji sprejem obeležili še mladi glasbeniki Gimnazije Koper in plesalci Plesne šole Fiona.

Sicer pa so na Univerzi na Primorskem, ki je lani štela skoraj 6 tisoč študentov, letos zabeležili podobno število brucev kot minulo leto, nekaj več kot tisoč, ki bodo obiskovali različne programe šestih fakultet članic.