DomovArhivKoper bo gostil svetovno prvenstvo v karateju

Koper bo gostil svetovno prvenstvo v karateju

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska Arena Bonifika bo med 12. in 18. oktobrom gostila svetovno prvenstvo v karateju, ki ga pripravlja United World Karate. Kot pravi njegov predsednik Richard Jorgensen, »bomo tokrat prvič združili tekmovanja v vseh treh kategorijah: tradicionalni, generalni in kontaktni. Edinstven dogodek po letu 1968, ko je bilo podobno tekmovanje prvič organizirano v Los Angelesu v Kaliforniji. Prvenstvo je sicer sprva bilo predvideno v brazilskem Sao Paolu, vendar so ga zaradi odločitve organizatorja prestavili v Slovenijo.

dvorana_bonifika

Kot napovedujejo organizatorji, v Kopru pričakujejo več kot 700 udeležencev iz več kot 40 držav sveta. Tekmovalci bodo v času prvenstva nastanjeni predvsem v hotelih v Kopru in Izoli ter Strunjanu.

Poleg tekmovalnega dela prvenstva bodo program zaznamovali tudi seminarji in kongres UWK. Dogodek je poleg pokroviteljev iz Slovenije in tujine podprla tudi Mestna občina Koper, ki je s svojo sodobno infrastrukturo zadnja leta pogosta gostiteljica športnih dogodkov  na mednarodnem nivoju.