DomovArhivBurin in Pečar na treninge v Liverpool

Burin in Pečar na treninge v Liverpool

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Igralca selekcije U-15 Matija Burin in Martin Pečar sta namreč pred dnevi dobila povabilo na treninge s strani slovite nogometne akademije Liverpool Football Club-a. Nobena skrivnost namreč ni, da je Liverpool F.C. Academy ena od najboljših in najbolj perspektivnih nogometnih akademij v Angliji in celo v svetu. Iz nje denimo izhajajo številna znana nogometna imena, kot so Michael Owen, Steven Gerrard in Steve McManaman ter številni drugi.

martin_pecar-300x300
Martin Pečar
matija_burin-300x300
Matija Burin

Koprčana se bosta v Liverpool odpravila v naslednjih dneh, med 30. novembrom in 6. decembrom pa se bosta dokazovala na treningih v Liverpoolovi akademiji, ki je znana po tem, da kali psihično, tehnično in taktično izurjene nogometaše. Na pomembno in gotovo nepozabno življenjsko preizkušnjo ju bo spremljal direktor nogometne akademije FC Koper, Luis Aragon Bayona, ki s svojimi bogatimi izkušnjami iz znamenitega kluba Barcelona in Gabala FK iz Azerbajdžana, kjer je deloval pred svojim prihodom v Koper, skrbi za mlade koprske nogometne upe. Zadnji pogovor z Aragonom, si lahko preberete na tej povezavi, sicer pa bomo tudi v prihodnje poročali o nadaljnjih uspehih njegovega dela v koprskem klubu.

DSC01693
Luis Aragon Bayona

Luis Aragon Bayona je sicer vrhunski strokovnjak na področju urjenja mladih nogometnih upov, svoje dolgoletne izkušnje je nabiral v številnih znanih klubih po svetu, štiri leta kot strokovni direktor v barcelonski nogometni šoli FCB Escola, bil pa je celo glavni trener najprej rezervne ekipe kluba Gabala U19, nato pa tudi prve ekipe Gabala FK premier lige v Azerbajdžanu. Tudi sicer pa je visoko kvalificiran za opravljanje tovrstnega dela. Ponaša se z višjo izobrazbo športnega tehnika specializiranega za nogomet Kraljeve španske nogometne zveze, prav tako pa ima opravljeno tudi višje poklicno izobraževanje krovne organizacije na področju šolstva in izobraževanja v Španiji.