DomovArhivLetošnji občinski nagrajenci

Letošnji občinski nagrajenci

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Podobno kot lani, ko so v Mestni občini Koper občinske nagrade podelili ob slovesnem odprtju popolnoma prenovljene nekdanje cerkve sv. Frančiška Asiškega, v katerem je sedaj protokolarno prireditvena dvorana, so se za podelitev letošnjih priznanj in nagrad odločili ob še eni izjemno pomembni pridobitvi s področja kulture. Sinočnje slovesno odprtje prenovljenega Pokrajinskega muzeja je bila tako tudi priložnost, da so se v občini s plaketami in listinami oddolžili posameznikom in skupinam, ki so pustile pomemben pečat oziroma so pomembno vplivali na razvoj Mestne občine Koper.

Letos so podelili tri “Priznanja z veliko plaketo,” in sicer so jih prejeli Glasbena skupina Kameleoniza 50-letno uspešno in odmevno delovanje na področju zabavne glasbe, Območno združenje Rdečega križa Koper za dolgoletno predano, požrtvovalno in nesebično delo na humanitarnem področju ter Prostovoljno gasilkso društvo Krkavče za dolgoletno uspešno in požrtvovalno delo na področju požarne varnosti, zaščite in reševanja. Najvišjo občinsko nagrado, Priznanje 15. maj, je sinoči prejel Tulio Furlanič za dolgoletno delo in ustvarjanje na področju glasbene umetnosti. Ob tej priložnosti je nastal predstavitveni film nagrajencev.

Ob tej priložnosti pa je tudi koprski župan Boris Popovič prejel posebno nagrado, in sicer mu je direktor Pokrajinskega muzeja Luka Juri podelil doživljenjsko vstopnico v muzej.