DomovArhivCarpaccio500: doživite nepozabno jesen v družbi Carpacciovih del

Carpaccio500: doživite nepozabno jesen v družbi Carpacciovih del

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Letos mineva 500 let odkar je ustvaril oltarno palo z naslovom Madona z otrokom na prestolu s svetniki, ki jo lahko občudujemo v koprski stolnici Marijinega vnebovzetja.

Dogajanje ob tej obletnici bo svoj vrhunec doseglo jeseni, ko je napovedana otvoritev prenovljene Carpacciove hiše, kjer boste imeli na razpolago tudi digitalno razstavo Carpacciovih del. Vsak izmed vas bo lahko doživel pravo pustolovščino, saj boste sami odločali kdaj in kam boste v virtualnem svetu zavili. Možnost boste imeli občudovati sliko Slavnostni prihod beneškega podestata Sebastiana Contarinija v Koper, ki bo naslednje leto prav tako obeležila 500 let,  orgelski krili stolnice predstavitev v templju, pokol nedolžnih otrok, oltarno palo Madona z otrokom na prestolu s svetniki in še veliko več.

carpacc

V atrij Pokrajinskega muzeja Koper se bo iz restavratorskega centra v Ljubljani preselila Carpacciova stvaritev – orgelski krili stolnice Presentazione di Gesù al tempio in Strage degli Innocenti, ki bo restavrirana pred vašimi očmi. Možnost je edinstvna. Opazovati restavratorja med delom je lahko prava dogodivščina.

Sara Ratoša, ki je odgovorna za ta projekt nam je zaupala, da želijo ljudem pripraviti drugačno razstavo kot so jih vajeni do zdaj. Želijo si, da bi ljudje razstavo doživeli na edinstven in zabaven način. Poudarila je, da bi brez pomoči Mestne občine Koper, pomoči Luke Jurija direktorja Pokrajinskega muzeja Koper in seveda zunanje pomoči dr. Ferdinanda Šerbelja iz Narodne galerije v Ljubljani težko speljali tak projekt.