DomovArhiv»Cilj je, narediti še en dober album«

»Cilj je, narediti še en dober album«

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Glasbeni prvenec Sixtynine-ov govori o ljubezni, saj je, kot nam je po koncertu povedal vokalist Tomaž Klepač, tudi njegovemu nastanku botrovala ljubezen do glasbe. Ime nosi po istoimenski skladbi You are Me, ki je neke vrste ogledalo postavljeno celemu svetu. »Pesem si vsak razlaga po svoje, gre pa dejansko za misel: ti si jaz, jaz sem ti, vsi na tem svetu smo krivi in zaslužni za to, kar se dogaja,« je še dodal in v stavek strnil tisto, kar je ne nazadnje tudi rdeča nit celotnega albuma.

Na njem je deset skladb, vse so v angleškem jeziku, saj se tako, kot je povedal Klepač, lažje odpirajo svetu, obljubljajo pa, da bodo nekaj pesmi posneli tudi v slovenščini. Koncertu v Centru mladih Koper, bodo sledili še drugi performansi, poleti celo na Kanarskih otokih. 

Band, ki ga sestavljajo Tomaž Klepač (vokal, akustična kitara), sicer znan primorski radijec in voditelj, član nekdanje koprske rock skupine Delirium, Tadej Tadič (električne kitare), Danijel Brezec (bas kitara) in Igor Marasovič (bobni), je glasbo svojega prvenca  ustvaril sam, klaviature je prispeval Davor Klarič (Elevators/Šank Rock), producent albuma pa je priznani slovenski producent Andrea Effe, ki je znan po sodelovanju z več slovenskimi in tujimi priznanimi glasbeniki.

Po koncertu smo v objektiv ujeli Tomaža Klepača, ki nam je na svoj edinstven način odgovoril tudi na nekaj vprašanj, ki so jih zanj pripravili mladi iz Centra mladih Koper.