DomovArhivDanes bo nogometna reprezentanca Slovenije predstavila nove drese

Danes bo nogometna reprezentanca Slovenije predstavila nove drese

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem ko se je slovenska nogometna izbrana vrsta danes zbrala v Portorožu, bodo slovenski reprezentanti danes popoldne na koprski Bonifiki opravili tudi prvi trening. Ob 19. uri bo Nogometna zveza Slovenije na potniškem terminalu v Kopru širši javnosti predstavila tudi nove sinje modre drese, v katerih bodo slovenski nogometni upi zastopali državo na tekmah reprezentance. 

Da bodo nove drese javnosti prvič predstavili prav v Kopru je pred dnevi na novinarski konferenci povedal tudi selektor Srečko Katanec, ki je ob tej priložnosti predstavil novosti v sestavi slovenske reprezentance in pričakovanja pred prijateljsko tekmo z Makedonijo.

Novo podobo uradnih dresov so si tudi tokrat zamislili v podjetju Nike, ki bo tudi v obdobju od 2016 do 2018 glavni opremljevalec slovenskih nogometašev. Slovensko izbrano moštvo bo v novih dresih prvič zaigralo na sredini tekmi proti Makedoniji.

»Tako bo tudi slovenska podoba na zelenici osvežena, Slovenci pa bodo drese prvič oblekli že na prijateljski tekmi proti Makedoniji«,

napovedujejo v Nogometni zvezi Slovenije.

Sicer pa so minulo soboto in nedeljo na Pristaniški ulici v Kopru že pripravili nekaj aktivnosti, s katerimi so pred tekmo »segreli« vzdušje med navijači. V sklopu dogodka Tekma pred tekmo so pripravili bogat program nogometnih animacij za otroke in odrasle, kot so nogometni turnir v namiznem nogometu, igranje nogometa na napihljivem igrišču in poslikave obraza z nogometnimi motivi.

 

Slovenska izbrana vrsta bo sicer na Bonifiki trenirala še jutri popoldne, v sredo ob 18. uri pa bo na sporedu tekma, na kateri se bo poleg novih dresov predstavilo tudi pet novincev v reprezentanci.