DomovArhivMatić se poslavlja – FC Koper že jutri z novim trenerjem

Matić se poslavlja – FC Koper že jutri z novim trenerjem

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Prva je novico o zamenjavi trenerja v vrstah koprskega prvoligaša obelodanila Ekipa, kjer so zapisali, da se je športni direktor FC Kopra za spremembo odločil po remiju na primorskem derbiju. Kmalu so sledili še drugi mediji, uradna potrditev informacije pa je iz kluba prišla nekoliko kasneje: sedaj ni več dvoma, Slavko Matić, srbski strateg, ki je v Koper prišel minulo jesen, ni več trener Koprčanov. Kdo ga bo na mestu trenerja nasledil, pa danes še ni znano.

Neuradno pa smo izvedeli še, da naj bi se zanj resno zanimali v Zavrču, torej prav v klubu, kjer je bil Matić trener pred prihodom v Koper.

Kot nam je povedal Dušan Petković, naj bi bile kar zadeva novega trenerja v igri dve imeni, ki pa jih ni želel razkriti, “vse bo jasno na jutrišnjem jutranjem treningu, ki se ga bo udeležil tudi nov trener,” nam je povedal. Na vprašanje, zakaj se je odločil za menjavo, je odgovoril preprosto, “rezultati niso bili taki, kot smo načrtovali, igrali smo slabše od pričakovanj.” Predvsem rezultati so bili nižji od pričakovanj, ne glede na to, da je ekipa dejansko osvojila štiri točke, “vendar igra nikakor ni bila na taki ravni, kot smo si želeli.

Vse to je botrovalo odločitvi, da v koprskem taboru poskusijo nekaj spremeniti. “Nov trener bo imel sedaj dva tedna, da se izkaže in da predrami ekipo,” je jasen Petković, ki pa o imenih še ne želi govoriti. Zanikal je le govorice, ki so se pojavile takoj ob naznanitvi menjave na trenerskem stolčku, in sicer, da naj bi nanj po novem sedel njegov oče, nogometna legenda in trener ter nekdanji selektor srbske reprezentance Ilija Petković.

Kar zadeva njega, lahko v klub pride samo “turistično”, kot je tudi prišel zadnji dve tekmi,” nam je v smehu odgovoril Petkovič in še enkrat potrdil, da Ilija Petković ni eden od kandidatov za novega trenerja Kopra.