DomovArhiv“Dal bom vse od sebe za mlade koprske nogometaše”

“Dal bom vse od sebe za mlade koprske nogometaše”

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Luis Aragon Bayona, nogometni strokovnjak španskega rodu, je v koprskem nogometnem klubu prevzel vajeti mladinskega pogona in poskrbel za pravo malo revolucijo. Strateg, ki je dolgoletne izkušnje na področju poučevanja mladih nogometnih upov, ki šele stopajo na pot profesionalnega nogometa, nabiral tako v domači Španiji, kjer je kar 7 let deloval v znamenitem klubu Barcelona, kot tudi v Italiji in v Azerbajdžanu, v prvoligaškem klubu Gabala, kjer je skrbel tudi za njihovo prvo postavo, se ponaša še z organizacijo nogometnih kampov za mlade in talentirane žogobrce po vsem svetu.

42-letnik, ki so ga v Kopru že vzeli za svojega, je novo preizkušnjo vzel nadvse resno in obljubil, da bo skušal dati vse od sebe, da bo z izkušnjami bogatil tudi koprske fante in tako skrbel, da bo nekaj od tega imel tudi sam klub. Koper mu je prirastel k srcu, všeč mu je tako način življenja, blaga klima in majhnost, a odprtost našega prostora, predvsem pa prijazni in gostoljubni ljudje, ki se radi ukvarjajo s športom in so tudi sicer v osnovi zdravi.

Prvi del pogovora je bil posnet ob njegovem prihodu, ko je šele poprijel za delo in začel spoznavati način dela v koprskem klubu, v drugem delu pa nam je zaupal, na kakšen način si je zamislil delovanje mladinskega pogona, kako bo nogometna šola organizirana kot tudi, da je njegov največji cilj, ki ga želi doseči ta, da mlade selekcije čim bolj približa prvi ekipi, saj je to izrednega pomena za uspeh in motivacijo mladih nogometašev.