DomovArhivDanašnja gostja: velikanka Emerald Princess

Današnja gostja: velikanka Emerald Princess

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

290 metrov dolga bela morska lepotica ameriškega ladjarja Princess Cruises je ena od največjih ladij omenjenega ladjarja, ki sodi pod okrilje največje svetovne korporacije na področju potniških ladij Carnival Cruises.

Ladjo Emerald Princess so prvič splavili leta 2007. Ladja ima kar 19 nadstropij, 900 kabin z balkonom, številne restavracije, štiri bazene, fitnes, casino, knjižnico, center dobrega počutja in vse, kar sodi zraven sproščujočega in luksuznega križarjenja.

Morska velikanka, ki je k nam priplula iz Benetk, je zjutraj v Koper pripeljala nekaj več kot 3000 potnikov in približno 1200 članov posadke, ki se bodo v našem mestu zadržali vse do popoldanskih ur, svoje 18-dnevno križarjenje pa bodo nadaljevali proti Dubrovniku, Krfu in nato Gibraltarju.

Današnji obisk je 17. obisk potniške ladje v tem letu, do konca sezone, ki se bo zaključila novembra, pa bo v Koper priplulo še 31 morskih lepotic. Morska velikanka se bo k nam znova vrnila 8. septembra.

Kot zanimivost naj povemo še, da je leta 2013 z ladjami po Sredozemlju križarilo kar 27 milijonov potnikov oziroma 4,2 odstotka več kot leta 2012. Na globalni ravni je med pomorskimi potniškimi turisti še vedno največ Američanov, 30-odstotni delež pa imajo Evropejci.