DomovArhivDanes je čas za Primorski derbi

Danes je čas za Primorski derbi

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Primorski derbi, ki se je nazadnje v Novi Gorici končal z zmago Koprčanov, bo nedvomno izredno zanimiv, pričakujemo lahko težko borbo in veliko lepih priložnosti. V FC Luka Koper se seveda nadejajo zmage, pred tekmo pa so optimistični tudi v Novi Gorici, kjer pa imajo nekaj težav s sestavo enajsterice. Zaradi kartonov namreč ne bosta igrala Johnson in Arčon, zaradi bolezni na zelenici ne bo niti Jana Humarja. Pod vprašajem sta tudi Amarachi Osuji, ki še ni povsem pripravljen, in Januš Štukelj, ki pa dobro okreva.

Na strani Kopra zaradi kartonov ne bo igral le branilec Antonio Pavić, pod vprašajem pa so tudi igralci, ki še niso povsem okrevali po poškodbi, saj trener Slavko Matić ne želi tvegati njihovega zdravja zaradi ene tekme. Vsekakor pa je več kot jasno, da bo koprska vrata tudi danes branil Vjekoslav Tomić, izkušeni vratar dalmatinskega rodu, ki se je že ob debiju izkazal z odličnimi obrambami.

Znana je tudi sodniška šesterica, ki bo sodila na današnji tekmi, ob glavnem sodniku Nejcu Kajtazoviću bodo to še Jure Praprotnik, Gorazd Prelog, Matej Žunič, Rade Obrenović in Darjan Kovačič.

Današnja tekma bo minila tudi v duhu dobrodelnosti, saj bodo ponovno zbirali sredstva za Koprčanko Saro Mavri, ki se bori s tumorjem v glavi. Za operacijo v Nemčiji mora zbrati 20 tisoč evrov.

Kako se na tekmo pripravljata ekipi si lahko preberete v spodnjem prispevku.

ekipa1803