DomovArhivDanes odločilna tekma proti Hajduku

Danes odločilna tekma proti Hajduku

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Ozračje v prestolnici Dalmacije je zares vroče. Zanj so poleg visokih temperatur poskrbeli nogometaši Luke Kopra, ki so v prvi tekmi drugega kvalifikacijskega kroga UEFA Europa League na Bonifiki s 3:2 premagali splitski ponos, ekipo Hajduka. Tukajšnji ljubitelji nogometa in navijači Hajduka na naše nogometaše gledajo z obilno mero spoštovanja, a so pred jutrišnjim dvobojem vseeno prepričani v uspeh svoje ekipe, kar je na zadnji novinarski konferenci pred tekmo poudaril tudi Hajdukov trener Damir Burić: »Koprčani so nas v prvi tekmi resda presenetili a verjamem v svoje fante in v končni uspeh moje ekipe. Na krilih “Torcide” bomo slavili in se veselili preboja v tretji kvalifikacijski krog UEFA Europa League«, je prepričan trener “bilih”. Ti so se pred tekmo umaknili v osamo in trenirali na novinarjem in javnosti neznani lokaciji, kar se doslej še ni zgodilo.

“V zmago je prepričan tudi strateg domače ekipe Rodolfo Vanoli, ki je poudaril, da se bo Luka Koper pomerila s klubom z bogato tradicijo, ki ga spoštujejo, a se ga ne bojijo. »Hajduk je velik klub, a domačini so tisti, ki so v zaostanku in morajo loviti rezultat. Ta zaenkrat govori nam v prid in vedite, da želimo našo evropsko zgodbo nadaljevati tudi po jutrišnji tekmi.«

Precej optimistični so tudi igralci koprskega prvoligaša. »Naša želja je, da bi tekmo začeli podobno kot v Kopru. Znamo biti agresivni in napadalni, kar smo v zadnjem obdobju večkrat dokazali, in takrat se nam malokateri nasprotnik lahko postavi po robu. Če bomo igrali tako, bodo naše možnosti za skupni uspeh velike. Pričakujem podobno tekmo kot na Bonifiki, s tem, da se mi zagotovo ne bomo zaprli, tako kot smo se v zadnjih 15 minutah na Bonifiki. Poznamo Splitčane, tudi tiste, ki na Bonifiki niso igrali, in vemo česa so sposobni. Verjamem v našo zmago na Poljudu,« je pred tekmo povedal Matej Palčič, kapetan Ivica Guberac pa opozarja, da jih v Dalmaciji čakajo sila težavne razmere za igro. »Na Poljudu nas čaka pekel. Na stadionu ne bo 37 temveč 47 stopinj, ampak to bo veljalo za obe ekipi. Želimo si ponoviti predstavo s prve tekme in če bomo igrali tako, nam uspeh ne bo ušel. Hajduk je dobra ekipa, ampak mi smo v prvi tekmi dokazali, da smo kvalitetnejše moštvo. Hajduk nas je pred prvo tekmo malo podcenjeval, tokrat pa te napake ne bo ponovil, ampak tudi mi bomo boljši. Na Poljudu si želim zmago, vsekakor pa gremo naprej,« je odločen Guberac.

Kanarčki so poljudsko zelenico, ki je sicer v zelo slabem stanju, preizkusili ob 19. uri. Rodolfo Vanoli je fantom v soparnem vremenu prizanesel in jim na igrišču prenesel le še nekaj zadnjih napotkov pred jutrišnjo tekmo, na kateri pričakujejo okrog 25 tisoč ljudi. Nekaj navijačev bo prišlo tudi iz Slovenije od koder pa organizirane navijaške skupine prihoda niso najavile. Tekmo bo sodila trojka iz Nemčije na čelu z Marcusom Fritzem.