DomovArhivDanes v Kopru pravi praznik športa

Danes v Kopru pravi praznik športa

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes, 22. julija, Mestna občina Koper, kot je običajno, tudi z dejanji dokazuje, da je športu prijazna občina. Znano je namreč, da se je Olimpijski komite Slovenije odločil, da prav v Kopru organizira t.i. Olimpijski dan in edino javno predstavitev slovenske olimpijske reprezentance pred odhodom v Rio. Ob siceršnjem pestrem dogajanju čez ves dan, ki ga bo obogatilo tudi odprtje prvega parka vodnih športov pri nas “Active Koper”, bo prava poslastica tudi rokometna tekma med reprezentancama Slovenije in Hrvaške, ki se bo v dvorani Arene Bonifika začela ob 18.15.

Tudi tekmo je v veliki meri omogočila prav Mestna občina Koper, kar lokalnim novinarjem, ki že vrsto let pokrivajo dogajanje v koprski občini, ne bi smelo biti tako zelo neznano. Očitno pa jim je, saj si v nasprotnem primeru ne bi dovolili izjemno pozitivni zgodbi priliti kanček pelina oziroma “strupa”. S tem so, kot že tolikokrat poprej, dokazali, da njihovo poslanstvo v Mestni občini Koper nikakor ni objektivno obveščanje javnosti in da jim je tudi za Munchensko deklaracijo, na katero tako radi prisegajo, prav malo mar.

Za kaj pravzaprav gre?

Gre za današnji članek z naslovom “Preveč za nogomet, ostali športi pa podhranjeni?”, ki na skoraj celi strani pri bralcih vzbuja prepričanje, kako so drugi športi razen seveda nogometa v Kopru deležni premalo podpore, predvsem pa finančne pomoči. V luči svoje kredibilnosti seveda postreže tudi z izjavami predstavnikov športnih klubov skejtarjev, rokometašev, atletov in kickboksarjev.

Preveč za nogomet

Da Primorske novice podpirajo lokalni šport in šport nasploh, so seveda vnovič dokazale tudi s tem člankom, s katerim so tako Olimpijski dan, nove športno-turistično pridobitev Active Koper in rokometno tekmo ter veliko večerno prireditev na osrednjem mestnem trgu v Kopru namesto malo zdrave podpore dobili predvsem in samo negativni prizvok. In to ravno na dan, ko bo poleg pestrega programa in dogajanja v Kopru zaživel tudi park vodnih športov. Očitno si ta ne zasluži medijske pozornosti, pa čeprav je namenjen splošni javnosti, torej občankam in občanom ter obiskovalcem Kopra.

In če smo pred časom prebirali, kako je občina mačehovska prav do vodnih športov, danes nekako pogrešamo vsaj besedico ali dve na račun nove pridobitve, ki so jo, vsaj po prvih odzivih, za svojo vzeli prav vsi, tako društva s področja vodnih športov, lokalna skupnost, kot tudi ljudje.

Kakorkoli že, avtorici je uspelo celo ustvariti vtis, kakšna mačeha je občina tudi do drugega najbolj množičnega ekipnega športa pri nas – rokometa. Pri tem so seveda postregli z izjavo Aljoše Bertoka, predsednika Rokometnega društva Koper 2013, ki pa ima žal eno veliko napako – izvzeta je iz konteksta. Ta se je na zapisano odzval že navsezgodaj odzval in v svoji izjavi dejal, da Rokometno društvo Koper brez izjemne pomoči Mestne občine Koper po treh letih obstanka ne bi bilo tako uspešno kot je. In še več kot to, celotno izjavo si lahko ogledate v spodnjem videu.

Je pa s člankom avtorici uspelo še nekaj, in sicer povsem minimizirati pomen Olimpijskega dne v Kopru, vseslovenske prireditve pod pokroviteljstvom Olimpijskega komiteja Slovenije pred odhodom na Olimpijske igre Rio 2016. Dan si je tako zaslužil zgolj kratko foto-vestičko.

Prva generalka za Rio