DomovArhivPark vodnih športov – od jutri zares

Park vodnih športov – od jutri zares

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Semedelski cesti v Kopru je vse pripravljeno za odprtje parka vodnih športov Active Koper, ki bo deloval vse vikende do 4. septembra. Park bo svoja vrata odprl v petek, 22. julija, ob 8. uri. Vse informacije bodo na voljo na info točki na prizorišču Active Koper, ki bo odprta ves čas delovanja parka, ali pa na strani www.activekoper.si.

Občanom in obiskovalcem Kopra bodo tako poslej na voljo raznovrstne aktivnosti parka vodnih športov »Active Koper«. Izbirali bodo lahko med najemom raznih plovil (SUP, kajak, windsurf oprema, pedalini, jadrnice, vodno kolo itd.), tečaji (SUP, KITE, kajak, windsurf, jadranje, potapljanje, ribarjenje itd.), demonstracijskimi aktivnostmi (kajak, potapljanje, ribarjenje itd.), izleti in panoramskimi vožnjami, individualnimi urami z inštruktorjem in mnogo drugega. Pestro pa bo tudi na kopnem, kjer bodo organizirane otroške delavnice FUL KUL, skupinske vadbe, ogrevanje in raztegovanje pred in po športnih aktivnostih. Zagotovo bo veliko zanimanja požel tudi FoldAIR FUN park, kjer se bodo obiskovalci Active Kopra lahko preizkušali na balancing boardu, slacklinu in v vožnji z Olaf skiroji ter številnimi drugimi animacijami.

 

Posebna zanimivost sta dva plavajoča pomola, za katera je Mestna občina Koper  od Uprave RS za pomorstvo dobila dovoljenje. Uprava Republike Slovenije za pomorstvo  je namreč ugotovila, da so plavajoče naprave – splavi- pridobili spričevalo o varnosti in sposobnosti za varno uporabo in da se bo naprava uporabljala za dostop do plovil namenjenih izposoji plovil ter da iz vidika varnosti plovbe ni ovir za izdajo dovoljenja za postavitev.

Danes so si park ogledali »motorji« projekta, koprski podžupan Peter Bolčič, vodja turistične organizacije Koper Tamara Kozlovič,  v občini zadolžen za šport Sekule Popovič in Goran Sambt iz Go Active. Med usklajevanjem še zadnjih podrobnosti pred jutrišnjim začetkom je podžupan poudaril, da z odprtjem parka v občini uresničujejo strategijo razvoja športnega turizma. »Vesel sem, da so se lokalna društva vključila v projekt in prepoznala ne le priložnost za promocijo, ampak tudi za razvoj svojih dejavnosti. Prepričan sem, da bodo tudi naše občanke in občani in obiskovalci park pozitivno sprejeli kot dobrodošlo popestritev športnih, predvsem pa poletnih aktivnosti povezanih z morjem.«

Dogajanje ob odprtju prvega parka vodnih športov bo popestril Radio Capris, ki bo z mobilnega studia v živo oddajal ves dan, organizatorji pa pripravljajo še vrsto drugih presenečenj za obiskovalce. Obeta se prava Seaside coctail party zabava, ki bo postregla z brezalkoholnimi koktajli za vse, ki bodo na dan odprtja izkoristili katero koli od aktivnosti »Aktivnega Kopra«. Za sadno osvežitev bo poskrbela Agraria Koper, posebno sladko presenečenje pa bo pripravila tudi Kavarna Triglav. Vsi, ki bodo koristili aktivnosti parka v prvem vikendu obratovanja, bodo prejeli bon za brezplačno kepico sladoleda.

V petek, po 19.30, bodo park vodnih športov obiskali tudi slovenski olimpijci, ki bodo domače barve zastopali na Olimpijskih igrah v Braziliji. Ti se bodo namreč kasneje javnosti predstavili tudi na vseslovenski prireditvi Olimpijski dan v Kopru, ki bo prav tako v petek, 22. julija. Po sprehodu po Semedelski promenadi se bodo udeležili osrednjega dogodka Olimpijskega dne na Titovem trgu s pričetkom ob 21. uri, sledil pa bo koncert skupine The Stroj in Dan D. Športno vzdušje v Kopru bo zaživelo še pred tem, saj se bosta ob 18. uri, v Areni Bonifika na prijateljski tekmi pomerili slovenska in hrvaška rokometna ekipa.

Jutrišnje odprtje parka Active Koper in Olimpijskega dne bo v Kopru dodatno popestrilo tudi glasbeno dogajanje v okviru letošnjega Folkesta.  Za živahno vzdušje v brazilskih ritmih bo v petek poskrbela brazilska skupina Roda do Cavaco, v soboto, 23. julija, pa bo oder zavzel James Senese & Napoli centrale iz sosednje Italije. Koncerta bosta ob 21.30 na Carpacciovem trgu v Kopru.

Sicer pa bo športni park deloval vse vikende (sobota in nedelja ter praznični ponedeljek 15. 8.) od 22. julija do 4. septembra, od 8. ure zjutraj do 21. ure zvečer. Za večje skupine bo mogoče organizirati tudi dodatne programe, tečaje in delavnice, tudi med tednom. Prijava na aktivnosti bo v času obratovanja mogoča na INFO TOČKI prizorišča, sicer pa (ob dnevih zunaj obratovanja) tudi prek aplikacije na naslovu www.activekoper.si. Dodatne informacije o ponudbi aktivnostih »Active Koper« lahko dobite na info@activekoper.si ali +386 51 800 070.

 

Vabimo vas k ogledu vtisov izvajalcev, ki so del zgodbe Active Koper 2016: