DomovArhivDeklice, dekleta in ženski nogomet na Festivalu malega nogometa

Deklice, dekleta in ženski nogomet na Festivalu malega nogometa

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kot idealna priložnost za izvedbo prve tovrstne akcije se je izkazal nedavni Festival malega nogometa Koper 2015. Prvi dan je tako minil v znamenju nežnejšega spola oziroma nogometnih ekip deklic od U-11 do U-17 in ženske nogometne ekipe.Danijela slike gsm2 1931 (2)

Na akcijo MNZ Koper se je namreč odzvalo presenetljivo število deklic, bilo jih je več kot 40, ki so pred polnimi tribunami lahko pokazale svoje znanje in nogometne veščine. Predstavile so se dekliške ekipe nogometne šole Obala v kategorijah U-11, U-13 in U-15, prvič pa se je gledalcem predstavila tudi dekliška ekipa MNZ Koper U-11, sestavljena iz deklic, ki nastopajo v ligi MNZ Koper U-11 in sicer trenirajo z dečki. Ekipo so sestavljale igralke FC Koper (Živa Peršič, Vaneja Kalin, Gaja Zirnstein in Ela Bassanese),  NK Jadran Železničar (Vita Dodič), NK Košane (Zala Lenarčič) in NK Ilirske Bistrice (Sara Ljubič).  Kljub temu, da so deklice skupaj nastopile prvič, so prikazale visok nivo nogometnega  znanje in zavidljivo uigranost, zagrizenost ter poteze, za katere jih je občinstvo večkrat nagradilo z aplavzom. Namen je bil dosežen. Druženje, spoznavanje in dobra volja, kjer rezultat ni bil v ospredju, je pripomoglo k temu, da so deklice zapustile dogodek z veliko lepih spominov.

V tekmovalnem delu rezerviranem za dekleta je na koncu slavila B ekipa deklet iz Ankarana, ki je bila boljša od svojih klubskih tekmic in obeh ekip Ilirske Bistrice.