DomovArhivDelavnice za razvoj turističnih idej

Delavnice za razvoj turističnih idej

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Regionalni razvojni center Koper bo v okviru projekta HOST organiziral štiri brezplačne delavnice za krepitev kompetenc v turističnem sektorju. Prijave na delavnice, ki so namenjene malim in srednjim podjetjem, delavcem v turizmu ali brezposelnim osebam, ki nameravajo razviti novo poslovno idejo s področja turizma, zbirajo do konca meseca.

Osrednja tema projekta HOST je oljka oziroma oljčno olje, pri čemer bo Mestna občina Koper kot partner projekta pripravila tudi več aktivnosti za promocijo oljke in oljčnega olja, med njimi tržnico oljčnega olja z degustacijami, kjer bo moč okušati in spoznati različne vrste olja. Poleg tega bo občina pripravila več različnih turističnih paketov, med katerimi bodo tudi programi izdelani posebej za udeležence Istrskega maratona. 

imagesprenos
Na delavnicah bodo udeleženci krepili znanja z naslednjih področij: komunikacija in trženjske strategije, doživljajski turizem, upravljanje z okoljskim in kulturnim kapitalom ter kultura hrane. Delavnice bodo predvidoma marca in aprila, kandidati pa se lahko prijavijo na eno ali na več delavnic odvisno od njihovih potreb.
Projekt HOST – »Dediščina oljčnega drevesa za trajnostni turizem« je sofinanciran preko programa Evropske unije COSME, izvaja se od junija 2015 in se osredotoča na dvig konkurenčnosti malih in srednjih podjetij (MSP) v turističnem sektorju.

V projektu sodeluje šest partnerjev iz štirih držav: Italije, Malte, Grčije in Slovenije. Vključenim regijam je skupna sredozemska naravna in kulturna dediščina, v povezavi s tradicionalnim gojenjem oljk. Cilj projekta je krepitev gospodarstva na podlagi sredozemske dediščine, usposabljanja in povezovanja podjetnikov ter razvoj novega transnacionalnega turističnega produkta, ki je poimenovan »FOOT« in ki povezuje štiri športne dogodke: Banka Koper 3. Istrski maraton v Sloveniji, tek Monte Pisano v Italiji, Zejtunski tek na Malti in Lesbosov tek v Grčiji.

Partnerji v projektu so Fondazione Campus Studi del Mediterraneo iz Italije kot vodilni partner, Timesis Ltd. – Montepisano DMC (Italija), 5Senses (Malta) in Etal S.A. Local Development Company of Lesvos (Grčija), kot slovenska partnerja pa RRC Koper in Mestna občina Koper.
Dodatne informacije o HOST delavnicah za podjetnike ter o samem projektu: Regionalni razvojni center, Nina Peca,nina.peca@rrc-kp.si, 05/6637590.