DomovArhivMestna občina Koper išče kupca za objekt nekdanje PU Koper

Mestna občina Koper išče kupca za objekt nekdanje PU Koper

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska občina bo na javni dražbi nepremičnin prihodnji četrtek, 21. januarja, ob 10. uri, skušala prodati 24 nepremičnin oz. nepremičninskih sklopov v skupni vrednosti 3,2 milijona evrov brez davka. Med nepremičninami, ki bi utegnile pritegniti več pozornosti, je nedvomno nekdanji objekt Policijske uprave Koper s pripadajočim zemljiščem na Ulici 15.maja, ki je tudi najdražja nepremičnina na tokratni dražbi. Izklicna cena dobrih 4 tisoč kvadratnih metrov velikega zemljišča z objektom, katerega notranjost je v celoti urejena in primerna za upravno stavbo, je nekaj manj kot 1, 2 milijona evrov.
MF09_kladivo_drazba_bl.1284321028
V naboru nepremičnin je tudi večja gradbena parcela na območju GORC Sermin velikosti nekaj manj kot 4500 kvadratnih metrov, ki se bo prodajala za izklicno ceno 318 tisoč evrov. Mestna občina Koper bo poleg tega iskala kupca za več gradbenih parcel na območju Nad Dolinsko (od zaporedne številke 9 do 23), v neposredni bližini hipermarketa v Šalari, ki so v povprečju velike od 820 do 900 kvadratnih metrov, z izjemo ene manjše, njihove cene pa se gibljejo okrog 100 tisoč evrov. Za kupce bosta zanimivi tudi dve gradbeni parceli v Hrvatinih, velikosti okrog 1000 kvadratnih metrov, za katere bo potrebno odšteti blizu 100 tisoč evrov, kot tudi 567 kvadratnih metrov velika parcela na Škofijah z izklicno ceno nekaj manj kot 50 tisoč evrov.

Seznam nepremičnin, ki jih bo Mestna občina Koper prodajala na javni dražbi, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnosti, si lahko pogledate tukaj.