DomovArhivDelo v Luki in na železnici stoji, stojijo tovornjaki, sestal se je krizni štab

Delo v Luki in na železnici stoji, stojijo tovornjaki, sestal se je krizni štab

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Pred današnjo skupščino, ki se bo začela ob 13. uri in na kateri naj bi odločali o odpoklicu treh članov nadzornega sveta, delo v Luki Koper stoji. Zaposleni so zaprli vhode v pristanišče, ob njih postavili žerjave, traktorje in drugo mehanizacijo, medtem ko sleherni tovornjak, ki zapušča Luko glasno hupa in pozdravlja vzklikajoče zaposlene.

Stoji tudi delo na železnici. Pred vhodom v pristanišče in na Ankaranski cesti se vije neprekinjena kolona tovornjakov. Kot smo izvedeli, nameravajo zaposleni ob 13. uri  pred skupščino, ki je predvidena v prostorih Primorske gospodarske zbornice v Kopru, pričakati delničarje.

Kot so sporočili iz Luke Koper, je vodstvo družbe nemudoma pristopilo najprej k ukrepom za zagotovitev varnosti življenja ljudi in premoženja ter požarne varnosti. Organiziralo je krizni štab, na katerem so vodje profitnih centrov in ostalih enot, zadolženi za operativno delo v pristanišču, dobili navodilo, da preverijo vse možnosti, ki so na razpolago za ponovno vzpostavitev delovnega procesa. Uprava je tudi sklicala urgentni sestanek s predstavniki obeh reprezentativnih sindikatov v družbi ter sveta delavcev, na katerem so ugotovili, da ne uprava družbe ne sindikata, kakor tudi ne svet delavcev, niso bili predhodno obveščeni o dogodku. Dogovorili so se, da bodo predstavniki zaposlenih poskusili vzpostaviti dialog na terenu s ciljem čimprejšnje normalizacije stanja.