DomovArhivPlavalci za pokal Kopra 2016 

Plavalci za pokal Kopra 2016 

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V Plavalnem klubu Koper zaključujejo s pripravo startne liste za jutrišnji (2. julija) mednarodni plavalni miting Pokal Kopra 2016. Prijavljenih je 377 plavalcev iz 25 plavalnih  klubov iz Slovenije, Belorusije in Kazakhstana, ki bo na bazenu v Žusterni opravilo 1.266 startov v 9 disciplinah in štirih kategorijah. Miting organizira plavalni klub ob 58-letnici svojega delovanja,

Med  njimi so tudi prvi plavalec domačega kluba Matjaž Markič, Ljubljančan Anže Tavčar, ki se pripravlja za OI v Riu in plavalci Belorusije in Kazakhstana, ki so na pripravah v Kopru pred odhodom na olimpijske igre. Iz  primorskih plavalnih klubov (Ajdovščina, Biser Piran, Koper, Nova Gorica) bo na mitingu plavalo 70 plavalcev.

Tekmovanje prične ob 9.uri dopoldan, popoldan pa po uradni otvoritvi plavalnega mitinga,ki bo ob 17,50 uri. Razplavanje je uro pred pričetkom tekmovanj. Plavalni klub Koper bo razdelil 63 kompletov medalj, ki jih bodo prejeli po trije najboljši v posamezni kategoriji. Pokal Kopra in nagrado bosta prejela plavalec in plavalka za najvišji seštevek dveh razultatov (FINA točke ).

Plavalni klub Koper vabi na ogled tekmovanja, ki ga podpirajo Mestna občina Koper, Luka Koper-Sklad živeti s pristanišče in razni sponzorji.

Več o mitingu tudi na spletni strani kluba http://plavalniklub-koper.si/