DomovArhivDizelski vlak sinoči odprl progo med Ljubljano in Koprom

Dizelski vlak sinoči odprl progo med Ljubljano in Koprom

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Kot so ob tem zapisali v službi za odnose z javnostmi  Luke Koper v družbi računajo, da bi lahko ob ugodnih vremenskih razmerah zaostanke v odpremi tovora nadoknadili v naslednjih dveh tednih, vendar je treba v poštev vzeti tudi omejitve na avstrijskih progah, na katerih je prav tako nastala precejšnja gmotna škoda.

Nekoliko optimizma pa je vsekakor vlila novica, da je že včeraj zjutraj, po goriški progi, v koprsko Luko po šestih dneh prekinitev železniškega prometa prispel prvi vlak, tekom dneva pa v Luko oziroma iz nje še dodatnih sedem. Sicer Slovenske železnice v Koper in iz njega vsak dan prepeljejo okrog 60 tovornih vlakov.

Kot je že včeraj sporočil generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes so številčne ekipe delavcev v težavnih pogojih očistile oba glavna tira, na katerih bodo do nadaljnjega vozile dizelske lokomotive. Največ žledu je bilo seveda na odseku proge med Pivko in Borovnico, kjer je nastalo tudi največ škode – ta naj bi po prvih ocenah za celotno Slovenijo znašala približno 20 milijonov evrov.

Več od dogajanju v železniškem prometu bo znanega danes ob 13. uri na železniški postaji v Postojni, po operativnem sestanku vodstva Slovenskih železnic in Luke Koper.