DomovArhivDo odgovornejših staršev tudi prek spleta

Do odgovornejših staršev tudi prek spleta

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Namen programa, ki se je začeli letos avgusta in bo trajal dve leti, je delitev in izmenjava obstoječih izobraževalnih programov ter izkušenj na področju usposabljanja mehkih veščin in izobraževanja staršev, s poudarkom na vodenju, coachingu, čustveni inteligenci, »Step-by-Step« in »Parenting-by-connection« programu ter trajnostnem starševstvu.

V projekt so vključeni partnerji iz Madžarske, Slovenije, Poljske, Francije, Italije, Češke in Velike Britanije, ki podpirajo družine z zagotavljanjem različnih izobraževalnih dejavnosti in usposabljanj. Izhajajo iz neprofitnega in profitnega sektorja, kar omogoča vzajemni prenos znanja in metodologije med neprofitnih in profitnim področjem, hkrati pa obravnava vprašanje, katere strategije bi lahko naredile izobraževanje staršev finančno vzdržno in zato tudi širše dostopno.

Na mednarodnih srečanjih partnerjev, bodo obiskovalci imeli možnost obiska tečajev o uporabi posebnih pristopov in spretnosti, študijske obiske, kjer bodo dobili boljši vpogled v posebne izzive starševstva danes, in delovna srečanja. Vsebino pa bodo preko spletnih seminarjev brezplačno ponudili tudi širšemu občinstvu.

V mesecu oktobru so tako s strani slovenskega partnerja Euro Nobile, Nevija Božič s.p., v Portorožu organizirali prvo štiridnevno projektno srečanje vseh partnerjev. Usposabljanje je potekalo na temo izboljšanja odnosov in upravljanja konfliktov. Enajst udeležencev je na podlagi vprašalnika analaziralo svoj osebni Motivacijski Sistem vrednot (Motivational Value System®, MVS), ki motivirajo posameznika. Na podlagi Konfliktnega zaporedja (CS ) pa so ugotovili, kako se kot posamezniki vedejo, kadar se znajdejo v konfliktu, in kakšen je posameznikov način reševanja konfliktov.

Udeleženci so bili s potekom srečanja zadovoljni, samo usposabljanje pa je doprineslo predvsem k boljšem medsebojnem poznavanju partnerjev in njihovih vrednot ter pomagalo pri postavitvi osnovnih smernic delovanja projektnega tima in načrtovanju nadaljnjih aktivnosti na projektu.

V mesecu novembru je slovenski partner, ki ima trenutno tudi prvo predsedstvo na projektu, izvedel drugo srečanje partnerjev preko Sykpa (Skype meetinga). Za širšo javnost pa je bilo izvedeno uro in pol brezplačnega Tele usposabljanja z vsebino »Pomagajte, izbruh jeze pri otroku!«, ki ga je ravno tako v novembru, izvedel madžarski partner. Tele seminar je bil udeležencem v Sloveniji dostopen preko telefona. Udeleženci so plačali le lokalni telefonski klic do Ljubljane, seminar pa je bil brezplačen in je tudi zvočno arhiviran.

V času trajanja projekta je načrtovanih tudi več brezplačnih spletnih usposabljanj za širšo javnost, na tematike »Trije centri inteligence«, »Igrive meje« ali kako otroku postaviti mejo na igriv način, »Mediacija z naslovom »6 služabnikov«« na področju socialne enakopravnosti migrantskih družin in ustvarjanje finančne vzdržnosti za družbene akcije, »Pomoč sorojencem – pomoč bratom in sestram, da lahko shajajo med seboj« in »Nega otroškega »ognja««.

Natančne datume brezplačnih dogodkov na projektu in različne članke na obsežno zastavljeno tematiko projekta, zainteresirani lahko spremljate preko spletnih strani: www.napovednik.com in http:// www.facebook.com/euro.nobile, kjer vas o dogajanju sproti obveščajo. V kolikor vas brezplačna usposabljanja ali sodelovanje na projektu zanimajo, to lahko sporočite tudi na euronobile@gmail.com.