DomovArhivPraznično v novo leto 2014

Praznično v novo leto 2014

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Ta se bo pred Taverno na Pristaniški ulici, kjer bo postavljena novoletna tržnica, začel že v dopoldanskem času, med 17. in 20. uro pa bodo na svoj račun prišli tudi najmlajši, ki se bodo lahko zabavali in svojo ustvarjalnost preizkušali na delavnici »Zimska Vas«. Ob 17.30 bo sledil nastop plesne šole Petra, veselje in nasmeh na obraze pa bo zagotovo narisal tudi stari dobri dedek Mraz.

Silvestrovanje v dobri družbi se bo začelo ob 21. uri, z nastopom skupin Stino in Ne me jugat ter Rudija Bučarja, ki bodo Koprčane in Koprčanke pospremili v novo leto 2014.

Nebo nad Koprskim zalivom bo ognjemet razsvetlil prvi dan novega leta, ki ga bo v Kopru zaznamovalo slavnostno odprtje prenovljenega ribiškega pristanišča, na katero so vabljeni prav vsi občani in drugi obiskovalci Kopra. Dogajanje na Ukmarjevem trgu se bo pričelo ob 17. uri, za dobro vzdušje bodo poskrbeli glasbeniki Robert Vatovec Big Banda in zasedbe Orange juice, poskrbljeno bo tudi za pogostitev, vrhunec dogajanja pa bo zaokrožil spektakularni ognjemet.

Želja Mestne občine Koper je namreč bila, da bi občanke in občani v novo leto zakorakali z večjo mero optimizma, predvsem pa, da bi prvi dan novega leta, ki nedvomno pomeni nov začetek, novo upanje in priložnost za uresničitev vseh zastavljenih ciljev, preživeli v dobri družbi, ob dobri glasbi in seveda pogostitvi. Še posebej v teh težkih časih je verjetno veliko takih, ki bodo najdaljšo noč preživeli doma, v ozkem družinskem krogu, in bodo zato veseli njihovega povabila na prijetno druženje s prijatelji, znanci in sokrajani.