DomovArhivDobrodelno: Komunala Koper se je pridružila zbiralni akciji Čisto veselje

Dobrodelno: Komunala Koper se je pridružila zbiralni akciji Čisto veselje

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Akcije se je udeležil tudi v. d. direktorja Komunale Koper Gašpar Gašpar Mišič, ki je dejal, da že same vrednote koprskega komunalnega podjetja temeljijo na solidarnosti in zavedanju tega, da lahko boljšo družbo ustvarimo že s tem, ko tisti, ki imamo možnost, pomagamo najbolj ranljivim skupinam. Dario Vatovec, vodja področja Primorska Gorenja Surovine, ki je soorganizator akcije, je z zadovoljstvom pozdravil sodelovanje Komunale Koper pri projektu, ki bo marsikomu izboljšalo kakovost življenja.

Humanitarna akcija »Čisto veselje« poteka od 16. marca do danes, v okviru akcije pa se zbirajo odpadne surovine na več kot 30 lokacijah po Sloveniji. Po zaključku akcije se bo zbran material ovrednotil, izkupiček pa bo namenjen za letovanje otrok s čustvenimi in vedenjskimi motnjami.

O projektu Botrstvo v Sloveniji

Botrstvo v Sloveniji« je projekt, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana in si že od leta 2010 prizadeva za izboljšanje kakovosti življenja ter enakovrednost v družbi vrstnikov otrokom in mladostnikom iz socialno šibkih družin. Namen Botrstva je zmanjšanje socialne izključenosti zaradi revščine in omogočanje boljših pogojev za zdrav razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov ter s tem spodbudno preživljanje otroštva.

Preko Botrstva je vse pogosteje otrokom omogočeno osnovno preživetje, poleg tega pa tudi vključevanje v plačljive šolske in izvenšolske dejavnosti in organiziran prosti čas.

Čisto veselje za otroke s čustvenimi in vedenjskimi motnjami

V Sloveniji je vedno več otrok, ki so vključeni v običajne osnovne šole, vendar zaradi čustvenih in vedenjskih motenj pogosto potrebujejo dodatno pomoč. To so otroci s težavami, kot so hiperaktivnost, različne oblike avtizma ter motnje koncentracije. Prav zaradi svoje posebnosti so ti otroci pogosto izključeni iz organiziranih prostočasnih aktivnosti ter s tem druženja z vrstniki, saj njihove težave zahtevajo dodatnega vzgojitelja, ki ga običajno morajo plačati starši sami. Za družine, ki živijo v revščini, je to prevelik zalogaj, saj težko krijejo že osnovne življenjske stroške. S pomočjo, ki bo zbrana v okviru akcije, bo tem otrokom omogočeno vključevanje v organizirana letovanja, zimovanja in tabore ter poskrbljeno tudi za potrebno strokovno pomoč na počitnicah. Tako jim bomo omogočili druženje z vrstniki in enakovredne možnosti za razvoj.