DomovArhivDobrodelnost se je tudi tokrat izplačala

Dobrodelnost se je tudi tokrat izplačala

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru dobrodelne prireditve Slovenija, od kod dobrote tvoje, so namreč s tekom in dražbo predmetov znanih Slovencev uspeli zbrati kar 1738,40 evrov, s katerimi bodo kupili darila in osnovne potrebščine za otroke socialno šibkih družin.

Te bodo obdarovali na zaključni prireditvi Centra za socialno delo Koper, 17. decembra, v Osnovni šoli Koper, kjer bo najmlajše obiskal tudi Božiček, nekaj dni kasneje, 20. decembra, pa bodo zgodbo ponovili še v Novi Gorici.

Sobotno sončno dopoldne je na koprski Bonifiki minilo v sproščenem  vzdušju, poleg dražbe predmetov znanih Slovencev in dobrodelnega teka, v okviru katerega so svoje tekaške sposobnosti preizkušali tako otroci kot tudi nekoliko starejši, so organizatorji pripravili še številne druge aktivnosti, med drugim otroški triatlon in ustvarjalne delavnice za najmlajše, v katerih je bilo poskrbljeno tudi za varstvo. Vsi udeleženci so dobili malico, tisti, ki so namesto teka raje darovali prostovoljni prispevek, pa so se lahko pogreli in posladkali ob domačem čaju in pripravljenih dobrotah, ki so jih spekle pridne roke koprskih študentk. Sicer pa je bila prireditev, ki jo je pod idejnim vodstvom Milene Đukič organiziralo Športno humanitarno društvo Vztrajaj – Never give up, zelo uspešna. Organizatorji so bili seveda z izkupičkom več kot zadovoljni, s ponosom pa so tudi preštevali udeležence, ki jih je bilo po pričakovanjih nekaj več kot 250. Ponovitev dobrodelnega dogodka se tako obeta tudi prihodnje leto, ko bo, tako Milena Đukič, udeležencev ter tistih, ki želijo pomagati in nekaj lepega storiti za sočloveka, nedvomno še veliko, veliko več. In kdo ve, nemara bo dogodek kaj kmalu prerasel tudi v vseslovensko dobrodelno akcijo.

DSC_0579