DomovArhivNatečaja županovo vino in oljčno olje letos številčna

Natečaja županovo vino in oljčno olje letos številčna

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Lani sta strokovni komisiji najbolj prepričala refošk letnika 2008 kleti MonteMoro in ekstra deviško oljčno olje Roka Glavine iz Šmarij, že prihodnji teden pa bo znano tudi, kdo bo laskavi naziv županovo vino oziroma oljčno olje ponosno nosil vse leto 2014.

Letos bodo imeli v obeh strokovnih komisijah polne roke dela, najboljša bodo namreč izbirali med kar 20 prijavljenimi vzorci vina in 22 vzorci oljčnega olja. Zmagovalce bodo razglasili na svečani prireditvi v sredo, 18. decembra, v prostorih kleti Vinakoper, kjer bo mogoče najžlahtnejša vina in izbrana oljčna olja tudi okušati.

DSC_0082

Tudi letos so lahko pridelovalci vina na natečaju sodelovali z največ tremi vzorci vina, obveznih sort Malvazije in/ali Refoška, ne glede na letnik trgatve, prav tako kot tudi pridelovalci oljčnega olja, ki so morali največ trem vzorcem deviškega oljčnega olja priložiti kopijo analize, iz katere je razvidna kislost olja. Tako županovo vino kot oljčno olje 2014 bosta služila promociji Mestne občine Koper v letu 2014, najboljša pa bosta poleg laskavega naziva prejela tudi prehodni skulpturi akademskega slikarja Tilna Žbone.