DomovArhivEnergetsko sanirani tudi šola in vrtec na Markovcu

Energetsko sanirani tudi šola in vrtec na Markovcu

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Današnji naložbi je skupaj z ravnateljicama osnovne šole Anton Ukmar in vrtca Semedela, Gabrijelo Dolinšek in Nives Prša, s simboličnim prerezom traku obeležil prvi mož koprske občine Boris Popovič, ki je ob tem spomnil, da je bila skrb za področje predšolske vzgoje in izobraževanja ena prioritetnih nalog že v njegovem prvem mandatu. Poudaril je, da je koprska občina v zadnjih 12 letih poskrbela, da so vse šole prenovljene oziroma na novo zgrajene in nadstandardne, ter da v novem mandatu ostajata samo še šola na Škofijah, ki je potrebna prenove ter vrtec v Dekanih, ki ga bo občina, na željo staršev zgradila na novi lokaciji.

Prireditev pa je imela tudi dobrodelno noto, ob piriložnosti je namreč izvajalec del, Cestno podjetje Gorica, Osnovni šoli Antona Ukmarja in Vrtcu Semedela enota Markovec podaril vsakemu po 10 tisoč evrov.

DLJ_2263

Sicer sta bili današnji pridobitvi samo še eni v nizu energetskih sanacij šol in vrtcev, ki jih je Mestna občina Koper realizirala s pomočjo visokega deleža sredstev ministrstva za infrastrukturo in prostor. V okviru energetske sanacije, ki je skupaj znašala dobrih 1,3 milijona evrov, ministrstvo pa je prispevalo skoraj 900 tisoč evrov, sta bila objekta deležna prenove toplotne izolacije in zamenjave kritine streh, izolacije fasade in prenove stavbnega pohištva. Ponekod so obnovili tudi tlake v učilnicah in hodnikih, tako šolo kot vrtec pa so tudi v celoti prebelili.

kohezijski