DomovArhivFC Koper pred tekmo z Olimpijo: »Mi smo tisti, ki moramo od prve minute diktirati tempo«

FC Koper pred tekmo z Olimpijo: »Mi smo tisti, ki moramo od prve minute diktirati tempo«

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

»V nedeljo bo vse odvisno od nas, sami si moramo priigrati točke in mi smo tisti, ki moramo že od  prve minute srečanja diktirati tempo na igrišču«,

tako bi lahko strnili današnje misli koprskega stratega Milana Obradovića, ki tudi na nedeljskem srečanju zaradi poškodb in kartonov ne bo mogel računati na Darnela Situja, Hysena Memollo in Daliborja Radujka, ostali pa, kot pravi Obradović, si bodo »vstopnico« za enajsterico priigrali na terenu.

»Nogomet ni ne cirkus, ne predstava, to je ekipni šport, za katerega se vstopnice za enajsterico ne kupujejo pri meni, temveč se jih kupi skozi igro, skozi treninge neposredno na terenu«,

neomajno razmišlja koprski trener, ki se ne obremenjuje s tem, kdo bo koprski nedeljski nasprotnik. Kot pravi, je pomembno le to, da je moštvo dobro psihološko pripravljeno in da od prve minute diktira tempo igre. “Vse je odvisno od nas samih, uspeh ne more priti sam od sebe, gre za rezultate trdega dela“.

Da je vzdušje v ekipi odlično, pa je potrdil koprski nogometni zvezdnik tedna, strelec drugega zadetka v Mariboru, Jan Andrejašič.

pred olimpijo 034

»V Mariboru smo dokazali, da nas ne gre podcenjevati kot ekipo, pred nami je še ena pomembna tekma, na kateri moramo dati vse od sebe«,

samozavestno napoveduje Andrejašič. »Čas je, da naredimo tisti korak naprej, na katerega čakamo že nekaj časa«, pravi Andrejašič, ki je prepričan, da v nedeljo lahko računajo na pozitiven rezultat.

Zanimivo je, da bo prav na nedeljskem srečanju v Kopru na klopi Olimpije proti svojemu bivšemu klubu debitiral trener Rodolfo Vanoli, ki naj bi po pisanju medijev imel kar nekaj težav s sestavo začetne enajsterice. Zaradi prepovedi igranja namreč ne bo mogel računati na Hrvoja Čaleta in Miho Zajca, zaradi poškodb pa tudi na Roka Baskero in Blessinga Eleko ne, medtem ko je Roku Kronavetru še v začetku tedna nagajala bolezen.

Vanolijeva igra je sicer znana po prekinitvah in v koprskem taboru pravijo, da so pripravljeni nanje, kot tudi so pripravljeni na igro Olimpije, ne glede na to, ali bo ta napadala ali bo zavzela obrambno držo.  

Sicer pa so po zagotovilih vodstva koprskega prvoligaša ustrezno pripravljeni tudi na napovedan množičen obisk Green dragonsov in ostalih ljubljanskih navijačev. Tekma, ki jo bo sodil glavni sodnik Andrej Žnidaršič, bo na sporedu ob 16.55 uri, njen neposredni prenos bo mogoče spremljati na Kanalu A.