DomovArhivFC Koper z vsemi topovi cilja na najvišja mesta

FC Koper z vsemi topovi cilja na najvišja mesta

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V koprskem nogometnem klubu, kljub današnjemu deževnemu vremenu, kar sije od optimizma. V domačem taboru so prepričani, da imajo najboljše pogoje za delo in zato morajo v drugem delu prvenstva pokazati več od ostalih tekmecev. Ker jih v spomladanskem delu čaka še 14 tekem, se teoretično lahko uvrstijo celo na četrto ali tretje mesto in posledično v Evropo. Kot je danes ob začetku priprav napovedal trener Slavko Matić, morajo zaradi novih okrepitev – zaenkrat se je Koprčanom pridružilo deset novih igralcev – praktično začeti »z nule«. A zastavili so si ambiciozen program, ki bo v začetnem, pripravljalnem delu obsegal dva treninga dnevno, na sporedu je tudi kar nekaj pripravljalnih tekem, med drugim se bodo pomerili z velikima kluboma Dinamom in Crveno zvezdo, v naslednjih dneh pa se bodo udeležili tudi mednarodnega turnirja Arena Cup v Medulinu. Skratka, v tem času Koprčane čaka težka naloga, po Matićevih besedah bodo v tem času skušali »stabilizirati klub in ekipo«.

FCKP_11012016_fotoVojkoRotar-8733

Da so v zadnjih tednih delali sicer povsem po tiho, ampak v tem času uspeli narediti čudeže, je slikovito povedal športni direktor FC Koper Dušan Petković: »Naš cilj je bil sestaviti kar najmočnejšo zasedbo. Tako imamo, kot se za klub takšnega slovesa spodobi, na vsakem igralnem položaju dva kakovostna igralca«, je dejal ob današnjem začetku treningov  in se za pomoč pri sestavljanju ekipe zahvalil menedžerju Andyju Bari. Ob tem je spomnil, da so v prvem delu v klubu naredili ogromno, saj so uspeli v kratkem času osvojiti več točk, kot so sami sploh upali, v tej smeri pa bodo nadaljevali tudi v drugem delu prvensva. »Imamo realne možnosti za uspeh, čeprav smo postavili visoke cilje, in sicer da pridemo na sam vrh lestvice slovenskega nogometa«.

FCKP_11012016_fotoVojkoRotar-8719

Da bo Koper v prihodnje težko premagati, je napovedal tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič, ki je prepričan, da ko bodo na zelenici rezultati, se bodo posledično napolnile tudi tribune. »In za Koper bo občinstvo navijalo s srcem«, je dejal župan, ki je spomnil, da ima Koper najboljšo infrastrukturo in tudi sicer najboljše pogoje v državi, poleg tega pa se, po njegovih besedah, v sam slovenski vrh uvršča tudi strokovni štab kluba. Povedal je še, da klub dolgoročno cilja na domače igralce, saj zaupajo v strokovnost in učinkovitost koprske nogometne šole.

FCKP_11012016_fotoVojkoRotar-8764

Sicer pa so javnosti danes predstavili deset novih kadrovskih okrepitev. Na Bonifiko so tako v januarskem prestopnem obdobju prišli Marin Jurina, Toni Datković, Djibril Cisse, Jakov Biljan, Fabian Lokaj, Ruben Belima, Ivan Čović, Ivor Horvat, Luka Leko in Ivan Blatančić, medtem, ko se bosta Albert Riera in Zlatan Muslimović zasedbi pridružila v petek. Še nekaj dodatnih igralcev pa naj bi, tako Petković, v vrste koprskega prvoligaša privabili v naslednjih dneh.

Več v video izjavah.