DomovArhivPoškodba je Koprčanke stala uvrstitve v finale odbojkarskega pokala

Poškodba je Koprčanke stala uvrstitve v finale odbojkarskega pokala

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

In čeprav so mnogi stavili, da bo za okrepljeno in močno ekipo Calcit Ljubljana polfinalna tekma proti Kopru mačji kašelj, temu ni bilo tako. Dobro uigrane odbojkarice OK Luka Koper so po nekoliko slabšem uvodu le pokazale svoj karakter in v tretjem nizu povedle, dobro pa so se znašle tudi do sredine četrtega niza, nakar je poškodba Marine Barič, za katero ni bilo prave zamenjave terjala svoj davek. Tekmo so tako izgubile s 3:1 in si tako zapravile možnost za ponovitev lanskoletnega uspeha, ko so se po težki borbi prav z ekipo Calcita veselile preboja v finale.

Do prvega tehničnega odmora so si ljubljanske odbojkarice na servis Bolgarke Slavine Koleve priigrale pet točk prednosti. V nadaljevanju niza so Koprčanke vzpostavile ravnotežje na igrišču, se aktualnim državnim prvakinjam dvakrat približale na tri točke zaostanka, toda po novem asu, tokrat Olivere Kostić je bilo že 17:10 za Calcit Ljubljano. Že prvo zaključeno žogo za vodstvo z 1:0 v nizih je prispevala Koleva. Podobno je bilo tudi v drugem nizu, ki se je začel z asom Elene Kučej, Koprčanke so do prve točke prišle šele po polminutnem odmoru trenerja Marka Kalca. Niz je bil praktično odločen po bloku Elene Kučej, saj je ljubljanska ekipa, ki jo je dobro vodila organizatorka igre Cecilia Aragao, povedla za deset točk (15:5), na koncu pa je bil rezultat 25:11.

Potem je sledil preobrat – Koprčanke so z odlično predstavo vnesle nekaj nemira v ljubljansko ekipo, ki je imela precej težav že s sprejemom servisa Anite Pethö, nato pa še z napadom Tine Grudine. V nadaljevanju niza so se državne prvakinje le zbrale, z blokom Kostićeve izid na 11. točki izenačile, z asom Kučejeve pa že prišle do vodstva s 13:12, a vendar ni bilo dovolj. Po asu Marine Barič in napaki Monike Potokar so gostje povedle z 22:17, calcitovke so na 23. točki izid še zadnjič izenačile, a se je zmage v tretjem nizu vseeno veselila koprska ekipa.

20160108_203523

Četrti niz se je začel s težjo poškodbo desnega gležnja Baričeve, ki je v bolečinah zapustila igrišče, toda tudi brez nje se Koprčanke niso predale. Calcitovke so sicer na servis Kučejeve povedle s 7:3, toda po dveh zaporednih asih Tine Kaker so na prvi tehnični odmor s prednostjo odšle koprske odbojkarice, ki so po dotiku povedle z 9:7. Nato je v igro na strani Calcita stopila kapetanka Petra Vrhovnik, ki je zamenjala Kolevo, in Ljubljančanke so spet povedle. Koprčanke pa, z nekoliko krajšo klopjo in v odsotnosti Baričeve niso uspele več parirati nasprotnicam in so tako na koncu izgubile niz z 25:19.

»Šele, ko smo se po dveh izgubljenih nizih sprostili, smo začeli igrati, kot znamo. Naredili smo tudi nekatere taktične spremembe. Škoda, da se je poškodovala Marina Barič, saj imamo zelo kratko klop in zanjo nimamo primerne menjave. To se je potem tudi poznalo v naši igri, sicer bi morda Calcitu tudi v četrtem nizu povzročili več težav. Ampak tako je, to je šport, to se zgodi. Calcitu čestitam na zmagi, čestitam pa tudi svojim igralkam za prikazano igro od tretjega niza naprej. Mislim, da smo bili upravičeno v polfinalu,« je po porazu svoje ekipe dejal Marko Kalc, trener Luke Kopra.

»Za prva dva niza nimam nobenih pripomb, Koprčanke smo dobro ‘stisnili’, vendar smo v nadaljevanju popustili na servisu in sprejemu, medtem ko so one držale sprejem in to je odločilo niz. Za nameček smo bili še premalo odločni. Na srečo so se v četrtem vrnili v igro, toda, če bomo želeli v finalu biti enakovredni Mariborčankam, se nam to ne bo smelo zgoditi,« je tekmo komentiral Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane.

* Calcit Ljubljana: Grudina 10, Božič, Lenarčič, Vrhovnik 4, Igličar, Forštnarič, Kučej 8, Kostić 22, Aragao 8, Hribar 1, Jerala, Turk, Potokar 12, Koleva 9.
* Luka Koper: Barič 3, Pethö 10, Kušar, Ferlinc 6, Lucas 7, Jurić, Jotanovič, Jerkovič, Dodič, Kaker 12, Božič.