DomovArhivGlasujte za 10 najvplivnejših pravnikov 2013

Glasujte za 10 najvplivnejših pravnikov 2013

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Med njimi je tudi doc. dr. Andraž Teršek, predavatelj Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem, ki se je uveljavil kot pravni teoretik in filozof, predvsem pa kot ustavnik in pravnik na področju človekovih pravic.

Sicer pa so se v finalni izbor poleg njega uvrstili še dr. Matej Avbelj, dr. Miro Cerar, dr. Janja Hojnik, ddr. Klemen Jaklič, mag. Martin Jančar, mag. Goran Klemenčič, mag. Jože Kozina, dr. Janez Krajnc, dr. Jernej Letnar Černič, Branko Masleša, Franci Matoz, Vlasta Nussdorfer, dr. Marko Pavliha, dr. Ernest Petrič, Nataša Pirc Musar, dr. Rajko Pirnat, dr. Senko Pličanič, dr. Lojze Ude in dr. Gregor Virant (navedeni so po abecednem vrstnem redu).

Glasovanje na portalu IUS-INFO je odprto vse od 11. do 29. novembra, najboljših deset pa bo znanih, v ponedeljek, 2. decembra, po preštetju vseh glasov. Priznanja jim bodo dodelili na slovesnosti, in sicer v torek, v ljubljanskem Hotelu Lev, kjer bodo v razpravi predstavili tudi svoje poglede na različne aktualne teme in dogodke v slovenskem političnem, gospodarskem in družbenem okolju. Ker bo letošnja okrogla miza na mednarodni dan človekovih pravic, se pričakuje še posebej zanimivo razpravo, predvsem pa konkretne odgovore, kako bi v Sloveniji izboljšali stanje na tem področju ter izkoreninili kršitve človekovih pravic.