DomovArhivBratuškova podala žogico Čuferju

Bratuškova podala žogico Čuferju

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

In sicer, Mestno občino Koper oziroma župana je obvestila, da je pismo preposlala Ministru za finance Urošu Čuferju, češ da gre za specifično področje.

V imenu predsednice vlade je odgovor Mestni občini Koper spisal in poslal vodja njenega kabineta Jernej Pavlič. Vsebina razkriva,  da dopisa občine sploh ni prebral in celo več – da se vodji kabineta sploh ne sanja o vsebini in  problematiki zakona o ekonomskih conah, predvsem pa ne o tem, da zakona po novem letu ne bo več.  In proti temu, ne pa zaradi »nestrinjanja s podaljšanjem veljavnosti omenjenega zakona«. Župan je premierki pisal, ker vlada zakona ne namerava podaljšati.

20131122_105831
Ob podpisu tega dokumenta nihče ni slutil, da si bo vlada, s predsednico Alenko Bratušek na čelu, v tako kratkem roku premislila in razvoju Luke Koper prižgala rdečo luč.

Na Mestni občini Koper sedaj čakamo na odgovor ministra, ki je sicer tudi odgovoren za to vprašanje. Razburjenje zaradi njegove odločitve, da ukine ekonomsko cono v Luki Koper, je še toliko večje, ker je taista Vlada pred poletjem podpisala celo pismo podpore za vzpostavitev še ene nove ekonomske cone, ki bi omogočila odpiranje novih delovnih mest. In vse to ravno v času, ko se na območju Luke Koper razvija povsem konkretne razvojni program z visoko dodano vrednostjo. Pod vodstvom Japca Jakopina iz podjetja Seaway se namreč v Kopru razvija center za razvoj tehnologij, ki bo poleg Luke Koper, MOK in Univerze na Primorskem združeval predvsem podjetja z visoko dodano vrednostjo.

Ta odločitev Ministra za finance Uroša Čuferja in Vlade RS v celoti je le še eden od kamenčkov v mozaiku pogubne gospodarske politike, ki jo vodi vlada Alenke Bratušek. Vlada sicer precej govori o pomoči gospodarstvu in pomenu odpiranja delovnih mest, namesto da bi to govorjenje podkrepila z dejanskimi ukrepi, pa počne prav nasprotno. Edina linija politike te vlade je tako samo dviganje davkov in drugih obremenitev. Namesto ukrepov, ki bi omogočili zagon gospodarstva, pa bo s takimi nespametnimi odločitvami dosegla, da bo slovensko gospodarstvo zagonila.

DSC_0097
Takole so še pred slabimi šestimi meseci Minister za gospodarstvo Stanko Stepišnik, župan Mestne občine Koper Boris Popovič in vršilec dolžnosti predsednika uprave Luke Koper Bojan Brank s podpisom potrdili, da so ekonomske cone prava smer za razvoj našega gospodarstva.