DomovArhivIntervju: Marko Grujić, nogometni talent, ki je podpisal pogodbo z Liverpoolom

Intervju: Marko Grujić, nogometni talent, ki je podpisal pogodbo z Liverpoolom

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Mladi in nadvse talentirani nogometaš, je zadnje leto eden najbolj zaželenih igralcev na stari celini. Kljub temu, da je še novembra zagotavljal, da ga odhod v tujino trenutno ne zanima in da je za to še vedno dovolj časa, je že prve dni januarja podpisal pogodbo z angleškim prvoligaškim klubom Liverpool FC. Zanj so se sicer zanimali tudi drugi veliki evropski nogometni klubi, kot so Manchester United, Paris Saint-Germain, Chelsea in Inter, vendar se je mladi Beograjčan odločil, da bo svojo nogometno kariero nadaljeval v enem najuspešnejših klubov v zgodovini angleškega nogometa, ki je v svoji zgodovini nanizal kar 18 naslovov angleške lige in 5 naslovov prvakov Evrope.

Da ima Grujić resnično velik potencial in da gre za enega bolj talentiranih nogometašev, ki igra na mestu veznega igralca, je prepričan tudi nemški strateg Jürgen Klopp. Ta se je s sposobnostmi mladega nogometaša iz Beograda seznanil že pred leti, v svoje vrste pa ga je letos zvabil s 5,1 milijona funtov težko pogodbo (približno 6,7 milijona evrov). Kljub temu se bo uradni prestop zgodil šele poleti, Liverpool je namreč pristal na to, da Grujić letošnje prvenstvo v celoti odigra na domačih tleh, v barvah Crvene zvezde, ki bo, kot vse kaže, osvojila naslov prvaka.

DSC_3058

Da je to dolgoletna želja slehernega igralca beograjskega kluba ne skriva niti mladi Grujić, ki si poleg tega želi tudi povabila v reprezentanco Srbije. Ob tem pa ostaja nogometaš Crvene zvezde na realnih tleh. Te dni se končuje prvi del priprav na drugi del prvenstva, ki so jih opravili kar v Kopru. Več si poglejte v videoprispevku.