DomovArhivTekma proti Crveni Zvezdi vrača zaupanje v koprski nogomet

Tekma proti Crveni Zvezdi vrača zaupanje v koprski nogomet

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Če so še pred 14 dnevi v koprskem nogometnem prvoligašu FC Koper sestavljali svojo enajsterico, sta včeraj trdo delo in prizadevanja strokovne ekipe obrodila prve sadove. Kljub porazu fluorescentnih kanarčkov so ti prikazali dobro igro in zbranost, ki obljubljata, da bo prav FC Koper tisti klub, ki ga v drugem delu prvenstva ne bo mogoče spregledati. »Veliko je še dela pred nami,« je bil neomajen trener Slavko Matić, ki v istem hipu zadovoljno priznava, da je ekipa iz dneva v dan bolj uigrana in pripravljena, čeprav bo treba nekaj več pozornosti nameniti igri v obrambi. Prav zaradi tega ne preseneča, da sta prav na včerajšnji tekmi prvič zaigrala tudi branilca Jefthon iz Brazilije in mladi nogometni up Darnel Situ iz Francije, ki sta pustila dober vtis in bi utegnila pomeniti pravo osvežitev v zadnji liniji koprske ekipe.

In čeprav je nekaj kritik letelo na račun obrambe, je domači ekipi tokrat šlo nedvomno veliko bolje v napadu – zadeli so trikrat. Prvič je v 12 minuti rezultat izenačil Joel Valencia, nakar je v 39 minuti za 1:2 zadel Srnić, rezultat je ostal nespremenjen tudi ob polčasu. Je pa zato bila igra veliko bolj dinamična in privlačna v drugem polčasu, ko so tako domači kot tudi gostujoči dodobra premešali ekipi. Zbranost in dobra predstava sta v 54 minuti pomagala Koprčanom, da so ponovno izenačili, a so bili hitri tudi nogometaši Crvene Zvezde, ki so vnovič povedli v 64 minuti, svojo premoč pa utrdili še z zadetkom Plavšića v 78 minuti. Domači igralci jim niso ostali dolžni, 19-letni Fabian Lokaj je namreč v 81 minuti zadel za 3:4 in tako nakazal, da so obeti za spomladanski del prvenstva dobri in nadvse spodbudni.

Nekaj utrinkov z včerajšnje tekme objavljamo v spodnjem videu, v katerem sta svoje prve vtise po včerajšnji preizkušnji z našo ekipo delila tudi trener FC Koper Slavko Matić in trener FK Crvena Zvezda Miodrag Božović.