DomovArhivObčina želi prostor ob Semedelski promenadi nameniti rekreaciji

Občina želi prostor ob Semedelski promenadi nameniti rekreaciji

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Spomnimo, da je občina v preteklih letih skladno z veljavnim lokacijskim načrtom »Marina in komunalni privezi« zgradila nove komunalne priveze in popolnoma prenovila Semedelsko promenado. Kljub temu, da je občina že pred leti podelila koncesijo družbi Istrabenz d.d., pa zaradi finančne krize in spremenjenih okoliščin na strani koncesionarja do izgradnje načrtovane marine na tem območju v vseh teh letih žal  ni prišlo. Kljub temu občina ne ostaja križem rok, temveč ravno obratno, razmišlja o možnostih, kako bi lahko obogatila in izkoristila to območje ter ga namenila ljudem.

Gradnja marine v prostorskih aktih sicer še naprej ostaja možna oz. končna ureditev omenjenega območja Semedelskega zaliva, a ker kot kaže do gradnje slednje ne bo prišlo še tako hitro, je občina začela razmišljati o možnostih drugačnih, bolj začasnih rešitev, zaradi katerih je morala najprej pristopiti k spremembam in dopolnitvam veljavnega lokacijskega načrta.

Osnutek sprememb in dopolnitev lokacijskega načrta »Marina in komunalni privezi« tako predvideva nadaljevanje urejanja javnih obalnih površin in vzpostavitev t.i. zelene infrastrukture na območju mestne promenade. Na tem območju bi tako lahko zgradili športno-rekreacijski park z večjo peščeno površino, namenjeno za odbojko na mivki in uredili spremljajočo infrastrukturo. Uredili bi tudi večnamenske travnate površine, tekaško in kolesarsko stezo, servisne objekte itd. Celotno obravnavano območje pa bi obdajal zeleni pas, ki bi se navezoval na sosednja območja obalne promenade in mandrača, v smeri prometnih površin na vzhodu pa bi vzpostavil vizualno in protihrupno zaščito.

RENDER 3

V občini so prepričani, da bi preureditev in vsebinska obogatitev tega območja poudarila in še dodatno nadgradila naravne prednosti lokacije tik ob morju, občanke in občani pa bi tako dobili nove površine za rekreacijo in kakovostno preživljanje prostega časa.

Javna razgrnitev dopolnjenega osnutka sprememb in dopolnitev lokacijskega načrta »Marina in komunalni privezi« bo  v veži upravne stavbe Mestne občine Kopru od 25. 1. 2016 do 23. 2. 2016 Koper, javna obravnava pa bo 10. 2. 2016.