DomovArhivIstra in Kras pripravili izobraževanje za turistične delavce

Istra in Kras pripravili izobraževanje za turistične delavce

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V okviru priprav je regija Istra in Kras pripravila dve izobraževanji za turistične delavce. Prvega se je prejšnji teden, 4. marca, v Lipici (Hotel Maestoso) udeležilo nekaj manj kot 40 udeležencev, včeraj, 11. marca, pa se je v Portorožu (Grand hotel Bernardin) zbralo okoli 70 udeležencev.

Izobraževanje je bilo razdeljeno na dva dela. V prvem so predstavniki občin in predstavniki lokalnih turističnih organizacij Pirana, Izole, Sežane, Divače, Hrpelj-Kozina, Komna in Kopra predstavili turistično ponudbo svoje občine in tako skupno Istre in Krasa, v drugem pa je mag. Marijana Sikošek spregovorila o tehnikah nastopanja in veščinah, ki so nujne za uspešen nastop na sejmih in drugih promocijskih dogodkih.
Dogodek so udeleženci zelo dobro sprejeli in pohvalili in se strinjajo, da so tovrstna izobraževanja zelo koristna za uspešno sodelovanje.

Organizatorji izobraževanja so:
Mestna občina Koper, Občina Izola, Občina Piran, Občina Sežana, Občina Divača, Občina Hrpelje-Kozina, Občina Komen, Turistično združenje Portorož, Turistično združenje Izola, Zavod za šport, turizem in prosti čas Sežana, Regionalni razvojni center Koper, Razvojni center Divača, Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana, Javni zavod Park Škocjanske jame, Kobilarna Lipica in Bernardin Group.

01Turistično ponudbo so predstavile kraške občine (na fotografiji Ester Mihalič iz Občine Hrpelje – Kozina)

02Ponudbo so predstavile tudi istrske občine (na fotografiji Petra Kukovec iz Turističnega združenja Izola)

03Številni udeleženci na izobraževanju v Portorožu

04mag. Marijana Sikošek je predstavila značilnosti dobrega nastopa na sejmih