DomovArhivJadranska regata: Adriatic Europa sezono začela z zmago!

Jadranska regata: Adriatic Europa sezono začela z zmago!

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Jadranska regata Vis – Sv. Andrija (Dubrovnik) – Palagruža – Vis sodi med najzahtevnejše v Jadranu. Regato dolžine 225 navtičnih milj, ki jo organizira jadralni klub YC Host Vis je jadrnica, ki je del projekta Adriatic Europa Dušan Puh Sailing team, preplula v približno 29 ur in 40 minut. Da gre za odličen rezultat priča dejstvo, da v času objave tega prispevka, 5 ur za prihodom Adriatic Europe, v cilj še vedno ni prispela drugo uvrščena jadrnica.

JadranskaRegataCilj_29042016-0472
Regata ni bila edina preizkušnja za posadko Dušana Puha, ki je imela izjemno težek transfer iz Kopra.

„Transfer je bil pričakovano hud, saj smo vedeli, da je pred nami močan jugo. Vedno smo sicer naivni in upamo, da bo vsaj nekoliko bolj blago od napovedi, ampak smo se tudi tokrat ušteli. To se na morju pač dogaja“,

je po zmagi jubilejne Jadranske regate dejal Dušan Puh, ki je dodal, da je bila krstna regata jadrnice Adriatic Europa vse prej kot enostavna:

„imeli smo kar hude nevihte. Med transferjem, ki se je začel v torek zjutraj in današnjim zaključkom regate, smo imeli spanja za vsega skupaj 5 ur, kar pomeni, da je regata res zahtevna. Jadrnica je vrhunska, ekipa je prav tako vrhunska, zato smo že v startu bili prepričani v zmago. To je debi Adriatic Europe in bomo odslej samo boljši in boljši“,

je še dodal Puh, ki s posadko ne bo veliko počival, saj se bodo že 14. maja udeležili tradicionalne mednarodne regate Marinada v Izoli.

JadranskaRegata_28042016-0122
Današnja zmaga je dobra popotnica za ambiciozno zastavljen povezovalni projekt Adriatic Europa Dušan Puh Sailing team, ki je usmerjen k podpori in promociji jadralnega športa, ekologiji in naravnih razvojnih potencialih jadranskega morja, s poudarkom na razvojnih priložnostih severnega Jadrana in Slovenije kot pomorske države, s prisotnostjo slovenske maxi jadrnice na regatah na območju celotnega Mediterana.

JadranskaRegataCilj_29042016-0575
Član prve slovenske posadke in jadrnice, ki je zmagala Jadransko regato je tudi podjetnik Gašpar Gašpar Mišič, ki je glavni podpornik projekta, ki se je začel z zmago na eni izmed najzahtevnejših regat v Jadranu.

JadranskaRegataCilj_29042016-0564