DomovArhivJubilejni koncert APZ UP

Jubilejni koncert APZ UP

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Koncert bo ob 19. uri, v Zadružnem domu na Spodnjih Škofijah. Pod vodstvom dirigenta Ambroža Čopija in asistentke dirigenta Andreje Hrvatin bo zapel vrsto novih del, ki jih je predstavil na koncertih in tekmovanjih v letošnji sezoni, ob tej priložnosti pa bo izšla tudi peta zgoščenka SONORITY s posnetki zadnjih dveh sezon. Glavni pokrovitelj in soorganizator koncerta je Mestna občina Koper.

Deseti letni koncert bo priložnost, ko boste lahko prisluhnili Akademskemu pevskemu zboru Univerze na Primorskem in njegovemu delu minule sezone. Ta je bila za pevce in pevke zelo uspešna, saj so odlično izpeljali začrtano pot. Pevsko sezono 2013/2014 je zaznamoval projekt Pravoslavna glasbena zapuščina primorskih skladateljev in uspeha na slovenskem zborovskem tekmovanju Naša pesem v Mariboru, od koder so se pevci vrnili s kar dvema zlatima plaketama. Letos se je namreč na tekmovanju prvič predstavil tudi Ženski APZ UP in poleg zlate plakete prejel še priznanje za najboljši ženski zbor tekmovanja, mešana zasedba pa je v skupnem seštevku dosegla 3. mesto.

Repertoar, ki ga bodo predstavili je stilno in žanrsko raznolik – na eni strani pravoslavne skladbe zgoraj omenjenega projekta (Mirk, Makor, Quaggiato, Černe), skladbe s svetovne zakladnice zborovske literature (Gabrieli, Palestrina, Reger, Merku), novitete, ki so posebej zaznamovale letošnjo sezono (Makor, Quaggiato), do priredb popularne glasbe (Ivačič). Posebej velja izpostaviti dvoje skladb, ki ju bo zbor prvič zapel ravno na 10. letnem koncertu: pravoslavna Arhangel’sky glas Aneja Černeta in priredba A pillow of winds Sama Ivačiča, skupine Pink Floyd. Na koncertu se bodo v video predstavitvah ozrli v 10-letno zgodovino zbora in predstavili najvidnejše dosežke in uspehe. Podelili bodo tudi Gallusove značke za aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske kulture, priznanja za večletno sodelovanje v APZ UP, priznanje zaslužnih članov APZ UP in medse sprejeli častnega člana APZ UP.

Vstop na koncert bo prost. Pred in po koncertu bo moč kupiti 5. zgoščenko Sonority, ki bo izšla ob tej priložnosti. Na njej so zbrani posnetki zadnjih dveh za zbor zelo uspešnih sezon.

Vabljeni.