DomovArhivPestro ob občinskem prazniku

Pestro ob občinskem prazniku

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Na jutrišnji občinski praznik bo delegacija Mestne občine Koper ob 18.30 uri ob spomeniku v Marezigah simbolično položila vence. Občankam in občanom pa bo za občinski praznik zaigral Pihalni orkester Koper, ki v petek, 16. maja, ob 19. uri v Taverni prireja letni koncert. Vrhunec bo dogajanje doseglo med vikendom, ko bo v soboto in nedeljo med 9. in 18. uro na Titovem trgu in Verdijevi ulici tradicionalna prireditev »Koper na dlani«, na kateri se bodo predstavile krajevne skupnosti (v soboto) in turistična in kulturna društva Mestne občine Koper (v nedeljo). Prireditev bo popestril spremljevalni program, v sklopu prireditve pa bo tudi zadnji izmed treh sejmov oljčnega olja Festivala zlate oljčne vejice, kjer se bodo na enajstih stojnicah predstavljali ponudniki oljčnega olja iz slovenske Istre. Prav tako si bo ta konec tedna spet mogoče ogledati koprsko pristanišče pod okriljem prireditve Pristaniški dan. V nedeljo ob 19. uri bo v Zadružnem domu na Škofijah slavnostni koncert ob 10. obletnici delovanja Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem.

Prireditve se bodo nadaljevale še ves maj, med drugim bo v torek, 20. maja, tradicionalna prireditev Koper praznuje z otroki na trgu. Med letošnjimi zanimivostmi je tudi razstava Dotik neba, ki bo odstrla poglede uveljavljenih arhitektov na izzive v prihodnosti Kopra. Slednjo bodo v prostorih Pokrajinskega muzeja odprli v petek ob 11. uri, odprtju razstave pa bo sledilo strokovno omizje.

Sicer pa bo Mestna občina Koper prav jutri, na dan občinskega praznika, predstavila nov turistični produkt Mestne občine Koper, ki odpira vrata koprskih znamenitosti, pestrih doživetij ter številnih ugodnosti mestnih trgovcev in gostincev t.i. Kartico doživetij – Koper Card, ki bo za razliko od ostalih turističnih kartic namenjena tudi občanom.