DomovArhivKako do prodajnih hišk ob morju?

Kako do prodajnih hišk ob morju?

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je konec novembra 2013 objavila dve nameri. Ena je namenjena oddaji v uporabo dveh prodajnih hišk na Semedelski cesti, osmih prodajnih hišk na Ukmarjevem trgu, treh prodajnih stojnic na Ukmarjevem trgu in do treh delov javne površine na Semedelski cesti ter delov javnih površin na Potniškem terminalu in drugod za leto 2014. Z drugo namero pa želi Turistična organizacija Koper poiskati uporabnike osmih prodajnih hišk in treh prodajnih stojnic na potniškem terminalu v Kopru, prav tako za leto 2014.

Kaj lahko nudijo?

Na nameri se lahko prijavijo vse pravne in fizične osebe, ki so v Sloveniji registrirane za opravljanje dejavnosti, kot so prodaja znamk in razglednic, turističnih knjig in zgoščenk, tipičnih spominkov, vina, olja, medu, suhega sadja, tartufov, pa tudi majic, kap, torbic in drugih izdelkov z oznako Kopra ali Slovenije. Prav tako se lahko prijavijo tudi ponudniki specializirane gostinske ponudbe, prodajnih avtomatov s turistično vsebino in ponudniki štirikolesnikov, skirojev in podobnih vozil, ki se obiskovalcem oddajajo v najem. To sicer ne velja za prodajna mesta na potniškem terminalu, se pa tam denimo lahko prijavijo tisti, ki ponujajo storitve turističnih agencij in prodajne avtomate z gostinsko ponudbo.

Prijavo in ustrezna dokazila je treba posredovati priporočeno po pošti na naslov Mestna občina Koper, Verdijeva ulica 10 ali oddati v zaprti ovojnici v sprejemno pisarno Mestne občine Koper najkasneje do 17. januarja 2014.

Uporabnik mora ob prijavi poravnati strošek varščine, ki znaša 300 oz. 500 evrov, – kot garancijo za resnost ponudbe in za dobro izvedbo prijavljenih storitev.

Vse prispele prijave bo obravnavala komisija, Mestna občina Koper pa bo z  najprimernejšimi uporabniki sklenila neposredne pogodbe za določen čas in z možnostjo podaljšanja za eno leto.

Vsak izbrani uporabnik si mora pred začetkom uporabe prodajnih mest zagotoviti vsa potrebna dovoljenja za zakonito obratovanje in poravnati morebitne stroške upravne in predpisane občinske takse, ki nista vključeni v stroške varščine in uporabnine.

Sicer pa se vsi zainteresirani za vse dodatne informacije lahko obrnejo na Turistično organizacijo Koper, na telefonsko številko 05/6646-242.