DomovArhivKam danes odpluje Luka Koper?

Kam danes odpluje Luka Koper?

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Nato bo ob 17.00 potekal Zbor za pristanišče, ki ga organizirajo izvajalci pristaniških storitev, špediterji, zaposleni in upokojenci v sodelovanju z različnimi organizacijami civilne družbe.
Cilji obeh dogodkov so precej različni, medtem ko je cilj državnega vrha okrepiti svoj nadzor v podjetju, bodo na Zboru za republiko zagovarjali povsem drugačna stališča in zahtevali, da se pri vodenju in poslovanju Luke Koper beseda vrne v roke lokalnega okolja in tistih, ki so pristanišče zgradili.
Potem ko so ključni projekti podjetja v zadnjih letih stali zaradi zaspanosti odgovornih na različnih položajih, se je po imenovanju Gašparja Gašparja Mišiča za predsednika uprave Luke Koper zelo pospešilo delovanje in že premaknilo nekatere ovire. Kako bo na prihodnost tega podjetja vplival histeričen odziv političnega vrha, na podlagi katere je bila sklicana današnja izredna skupščina? Ali bo Mestni občini Koper uspelo ubraniti predstavnika lokalnega okolja v Nadzornem svetu, kot to določa statut družbe? In še, kako se bodo razvijale zahteve tistih, zaradi katerih podjetje sploh živi in deluje? Vse to in še kaj bo odvisno od današnjega razvoja dogodkov. Spremljajte.