DomovArhivKdo bo letos zmagovalec Zlate oljčne vejice?

Kdo bo letos zmagovalec Zlate oljčne vejice?

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Nagrade bodo podelili na svečanem dogodku v Gledališču Koper ob 18. uri, dobitniki zlatih priznanj pa bodo nato svoja žlahtna oljčna olja predstavili še na tradicionalnem Festivalu zlate oljčne vejice v Kopru, Izoli in Portorožu.

Nacionalni panel za senzorično ocenjevanje deviškega oljčnega olja, pod vodstvom Milene Bučar Miklavčič je v ocenjevanje letos prejel 75 vzorcev oljčnega olja, med katerimi bo tudi v sodelovanju s panelom iz Hrvaške in Italije izbrala tista najboljša, ki se bodo že 12. in 13. aprila predstavila na Festivalu zlate oljčne vejice v Izoli. Ta se bo 19. aprila preselil v Portorož, 17. in 18. maja pa še na Titov trg v Kopru, kjer se bodo oba dneva predstavljale tudi krajevne skupnosti Mestne občine Koper. Sicer se poleg izbora Zlata oljčna vejica tudi letos obeta nekoliko mlajše že 20. tekmovanje Oljka ali te poznam, vodja katerega je mag. Viljanka Vesel, vodja PCO Koper, kjer bodo svoje oljkarske veščine dokazovali tudi petošolci istrskih osnovnih šol.

Tudi letos je organizatorstvo prireditve v svoje roke vzelo Društvo oljkarjev slovenske Istre, skupaj s KGZS-KSS Koper in Inštitutom za oljkarstvo pri UP ZRS Koper.