DomovArhivKdo bo pripravil najboljši panin?

Kdo bo pripravil najboljši panin?

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

V samem mestnem jedru vzdolž Čevljarske ulice se bodo za najboljši koprski panin, vsak na svoji stojnici, potegovali: Hiša De Rin, Hiša Refoška, kulinarika & vino, Srebrna žlica, Garnata Bistro – Soul food, Nejc Rižnar za Bar Cameral in Drago Funa iz Miramar degustacija in delikatesa.

Bar Cameral že vseskozi sodeluje z obalnimi in drugimi gostinci, zato jim organizacija tovrstnih dogodkov ni tuja. Kot nam je povedala Polona Krevatin iz Bara Cameral: “Ideja je preprosto nastala iz dejstva, da si obalna publika želi takih dogodkov, kar vsakič znova dokazuje velika udeležba na kulinaričnih dogodkih, v katerih na različne načine sodelujemo z gostinci. Naša želja je obenem obuditi mestno jedro, konec koncev pa je pomlad in hočemo biti na ulici.”

Strokovno žirijo za izbiro najboljšega panina bodo sestavljali Sašo Dravinec s Primorskih novic, Matej Sukič s TV Koper-Capodistria in Anita Urbančič z Radia Koper. Svoje glasove pa bodo lahko prispevali tudi obiskovalci, ki bodo ocenjevali na podlagi štirih kriterijev, to so lokalnost, inovativnost, okus in izgled. Za okušanje gurmanskih stvaritev bodo na voljo kuponi po ceni 4 EUR za sendvič, za polovično ceno pa bo mogoče izbrati tudi polovičko. Zmagovalec festivala bo prejel plaketo, ki jo bodo izobesili v notranjosti lokala, ostalim sodelujočim pa bodo podelili simbolične nagrade.

Organizator si prizadeva, da bi dogodek postal tradicija, ki bi še naprej povezovala obalne gostince in vse kulinarične navdušence, kakšen bo recept za pripravo najslastnejšega koprskega panina, pa bomo izvedeli prav kmalu.