DomovArhivGlasbeno obarvana dvorana sv. Frančiška

Glasbeno obarvana dvorana sv. Frančiška

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Odkar je bila dvorana sv. Frančiška Asiškega deležna popolne prenove, se v njej vseskozi nekaj dogaja. In tako bo tudi v tem tednu, ki ga bodo zaznamovali številni kulturno-glasbeni dogodki. Že danes, 4. maja, se bo s prvim koncertom ob 20. uri tudi uradno začel sklop štirih koncertov pod skupnim imenom »Maja z biseri«. Danes bo koncertiral Pliš z gosti, za vstopnico pa bo treba odšteti 12,5 evrov. Te so na prodaj v Turistično informativnem centru Koper, kjer so na voljo tudi abonmaji za vse štiri koncerte, po ceni 40 evrov.

Filmski večer, ki naj bi se zgodil v sredo, 6. maja, je žal odpovedan, bo pa zato pestro v petek, 8. maja, ob 18. uri, ko bo v sv. Frančišku nastopil orkester flavt Zveze primorskih glasbenih šol, ki je nastal na pobudo učiteljev flavte pred dobrima dvema letoma, danes pa združuje več kot trideset mladih flavtistov in učiteljev flavte iz osmih primorskih glasbenih šol in Umetniške gimnazije Koper. Posebni gostji bosta pevki Tea Jakac in Kristina Čok, pod mentorstvom Lee Sirk.

Glasbeno obarvana bo tudi sobota, 9. maja, ko bo dvorana gostila še revijo godalnih orkestrov primorskih glasbenih šol, in sicer Glasbene šole iz Kopra, Nove Gorice, Postojne, Cerknice, Logatca, Sežane, Ajdovščine, Ilirske Bistrice in Idrije.