DomovArhiv»Kdor izgubi, se ima pravico jeziti …«

»Kdor izgubi, se ima pravico jeziti …«

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Najbolj nezadovoljni nad samim potekom in izidom tekme so seveda, pričakovano, v taboru Krke, kjer niti ne izbirajo več besed, ko je govora o sodniških odločitvah. Njihov trener Andrej Kastrevec, ki je bil, zaradi ugovarjanja sodniški ekipi in celo prestopa na igrišče izključen, je namreč prepričan, da je bilo sojenje pristransko, prav tako pa je imel veliko povedati čez stranska sodnika in pomočnika za golom, prvi pomočnik pa naj bi se po njegovem »vedel zelo arogantno«.

A resnici na ljubo, Kastrevca najverjetneje niti ni toliko zmotilo obnašanje sodnikov, kot dejstvo, da sta bila oba zadetka, ki so ju dosegli njegovi varovanci razveljavljena, prvi zaradi prekrška nad vratarjem Kopra, drugi pa zaradi prepovedanega položaja. Prav slednje je med nedeljsko tekmo koprske ekipe proti Krki dvignilo precej prahu in sprva celo vrglo senco dvoma na odločitve sodniške šesterice s Slavkom Vinčićem na čelu, a le do konca tekme, ko smo si lahko tudi v našem mediju vzeli čas in si ogledali posnetke obeh razveljavljenih zadetkov Krke.

Slika ne laže, zadetka sta bila neregularna, to je prepričan tudi koprski strateg Slavko Matić, ki je v današnji izdaji časnika Ekipa povedal tudi, »da pri prvem golu Krke res ni bilo prekrška nad vratarjem, toda ob predložku v naš kazenski prostor je bil nogometaš Krke v prepovedanem položaju in je bil tudi ta gol upravičeno razveljavljen«.

To je lepo razvidno iz spodnjega posnetka, ki dejansko kaže tudi na prepovedan položaj, ki pa ga sodnik ni videl in ga ni dosodil, zadetek je kljub temu razveljavil, saj je bil v napadu Krke nad koprskim vratarjem Vjekoslavom Tomićem po njegovem storjen prekršek.

In če je morda kdo podvomil v pravilnost sodniške odločitve pri prvem razveljavljenem zadetku, pa je bila odločitev sodnika Vinčića, da razveljavi tudi drugi zadetek Krke, za vse nesporna. Niti najmanjšega dvoma namreč ni, da je bil napadalec gostujoče ekipe v prepovedanem položaju. Da je bil zadetek neregularen se je videlo tako rekoč z letala, z ogledom videoposnetka pa se lahko o tem prepričate tudi na lastne oči.

»Ne bi želel preveč razpredati o sodnikih, nočem, da je videti, kot da napadam svoje kolege, toda mislim, da so bile odločitve gospoda Vinčića pravilne,« še dodaja Matić, ki pravi, da imajo v Srbiji izraz, da kdor zgubi, se ima pravico jeziti. Sam je nad potekom tekme zadovoljen, še bolj pa nad zasluženo priigranimi tremi točkami, ki jih je pospremil v svojem slogu »v Novo mesto nismo odšli igrat, temveč osvojit tri točke«. »Vedeli smo, da bo obračun s Krko težek, saj smo jo podrobno analizirali,« je še dejal in dodal, da je Krka dobro moštvo, zaradi česar so morali biti bolj previdni. »In to se nam je na koncu obrestovalo«.

DSC_4564

Koper je z zmago na novomeškem stadionu uspel izboljšati svoj položaj na lestvici, ki ga bodo, tako Matić, skušali v naslednjih tekmah še izboljšati. »Ponavljanje dobrih prestav na treningih in tekmah, to je nekaj, k čemur težimo. Če nam bo uspelo, bodo prišli tudi rezultati,« je optimističen trener rumeno-modrih Slavko Matić, ki se že pripravlja na tekmo proti Novi Gorici, ki jo bodo nogometaši FC Luka Koper odigrali v petek, 18. marca, ob 17. uri, na domači Bonifiki.