DomovArhivKliči redarje na 080 44 49!

Kliči redarje na 080 44 49!

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Od danes, 12. februarja, v Mestni občini Koper, natančneje v mestnem redarstvu deluje  brezplačna telefonska številka  080 44 49. Ko jo zavrtite, vas v slovenščini in italijanščini pozdravi prijeten glas na avtomatskem odzivniku. Številka je neposredno povezana s številko redarstva  041 627 286, ki še vedno ostaja v veljavi.  

Kot pravi vodja občinskega inšpektorata Ljubiša Mihajlović, so novo številko uvedli zaradi poenostavitve delovanja in boljše dostopnosti mestnega redarstva. Predvsem gre za pomoč krajanom, ter obrtnikom in malim podjetnikom v starem mestnem jedru, ki jim na ta način lahko omogočijo boljše informiranje in sodelovanje z redarji, kar pomeni tudi lažji dostop z avtomobilom.

Gre za možnost, da na primer, obrtniki, ki v mestu nimajo vedno zagotovljenega parkirnega mesta, svoj prihod uskladijo z redarji, da ne bi prihajalo do nepotrebnih neprijetnih situacij. Seveda pa so prek te številke redarji dosegljivi tudi za druge zadeve s področja občinskega redarstva

Redarji se na klic odzovejo vsak dan med 7. in 23. uro, v primeru zasedenosti pa vas glas na odzivniku povabi, da pokličete kasneje. Če kličete  pred sedmo zjutraj in po 23. uri vas obvestijo o urniku in se vam zahvalijo za klic.