DomovArhivPOMORSKI POTNIŠKI TURIZEM: Pred vrati je druga najboljša sezona

POMORSKI POTNIŠKI TURIZEM: Pred vrati je druga najboljša sezona

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

Letošnjo sezono pomorskega potniškega turizma v Kopru bo odprla ladja Berlin, ki bo v naše mesto priplula 7. marca. Ladje bodo razporejene praktično vse mesece med marcem in decembrom, največ, kar 11, jih bo Koper kot običajno obiskalo septembra in oktobra, zadnja ladja pa nas bo obiskala v začetku decembra. »Letos se nam obeta druga najboljša sezona po letu 2011, ki je bilo z 78 prihodi ladij in skoraj 110 tisoč potniki rekordno«, pojasnjuje svetovalka župana Mestne občine Koper Jana Tolja in zadovoljno doda, da nas bo kar 9 ladij letos obiskalo prvič. Med novinkami v Kopru pričakujejo tudi dve ladji pomorskega velikana MSC, in sicer belo velikanko MSC Magnifico, ki bo k nam prispela 25. marca, nato pa še njeno sestrsko ladjo MSC Simfonio, ki bo v Koper priplula 3. junija.  Največja ladja po številu potnikov bo Norwegian Spirit ladjarja Prestige Cruise Holdings, ki lahko sprejme več kot 2.500 turistov in skoraj 1000 članov posadke. Slednja bo v Koper priplula 31. julija.

Spomnimo, da so v letu 2015 v Kopru sprejeli 49 potniških ladij, ki so k nam pripeljale skoraj 58 tisoč  potnikov in pripadajoče člane posadke.

Potniški terminal, Potniška ladja Costa Classica

Sicer pa se delegacija Mestne občine Koper tudi letos v začetku prihodnjega meseca odpravlja v Florido na največji sejem za pomorski potniški turizem, ki pa za razliko od minulih let letos ne bo v Miamiju, temveč v  mestu Fort Lauderdale. Kaj si od obiska onstran oceana obetajo v Mestni občini Koper in kako ocenjujejo sezono 2016, pa lahko prisluhnete v spodnji video izjavi Jane Tolja.