DomovArhivKljub porazu povsem enakovredne

Kljub porazu povsem enakovredne

Arhiv Preglej vse novice
Deli vsebino

In čeprav so bile varovanke Marca Kalca včeraj veliko bolj razpoložene kot na zadnji tekmi v Kamniku in so proti nasprotnicam igrale povsem enakovredno, so morale na koncu priznati poraz. Končni rezultat, ki je odločil, da bodo v finalu prvenstva ponovno igrale Kamničanke, je bil 3:2 za gostje.

Že v prvem nizu je bilo jasno, da bo tekma napeta in da ekipi ne bosta ničesar prepustili naključju. Domačinke so tako že v začetku pokazale, da se lahko povsem enakovredno kosajo s tekmicami iz Kamnika, ter da lahko tudi v prvenstvu ponovijo odličen rezultat, ki so ga dosegle v slovenskem odbojkarskem pokalu. Z odlično igro so po servisih Tine Kaker prišle do prednosti 14:4, pri izidu 20:12 pa je bilo jasno, da prednosti ne bodo zapravile. Še toliko bolj, ker so takoj nato Kamničanke naredile še dve lastni napaki. Koprčanke so vse niti v svojih rokah držale tudi na začetku drugega niza, toda nato se je razigrala Lana Ščuka, po njeni zaslugi so gostje povedle z 11:9. Gostiteljice so še izenačile na 14:14, nato pa spet dovolile, da so se odbojkarice Calcita odlepile na 19:15, kar se je izkazalo, da je bilo dovolj za izenačenje. Tudi tretji niz je gladko pripadel Kamničankam, toda Primorke so v četrtem vrnile udarec, s tem so pokazale, da se nikakor ne mislijo predati. Tie break je odločal tudi o zmagovalcu, ki se bo z ekipo Nova KMB Branik pomeril v finalu prvenstva – tokrat se je na koncu izšlo bolje za gostujoči ekipo Calcit Volleyball.

Kot je ob koncu tekme za STA povedal Marco Kalc, trener OK Luka Koper: “Po padcu v tretjem nizu smo se vrnili v igro, v petem nizu pa so odločale nianse, do izraza pa je prišla tudi večja kakovost kamniške ekipe. Žal nismo zdržali ritma prvega niza. Na drugi strani so Kamničanke zelo dobro igrale v polju in zasluženo zmagale. Nam še nekaj manjka, ne preostane nam drugega, kot da delamo naprej. En cilj smo z uvrstitvijo v finale pokala dosegli, zdaj bomo skušali v prvenstvu osvojiti tretje mesto, tako da na najlepši možni način končamo letošnjo sezono.

Prva tekma med OK Luka Koper in Go Volley iz Nove Gorice, ki bo odločala o tretjeuvrščeni ekipi letošnjega prvenstva, bo na sporedu 11. aprila 2015.